Kemik Kanseri Belirtileri

Kemik Kanseri Belirtileri

Kemik kanseri ilk olarak kemik hücrelerinde başlayan ve ardından vücudun pek çok yerine yayılan bir kanser türü olarak bilinmektedir. Genellikle bacak ve kollardaki kemiklerde görülen kemik kanseri özellikle uyluk kemiğinde ve omuzda sıkça görülmektedir. Bazı durumlarda kalça kemiğinde de kemik kanserine rastlanılabilmektedir. Kemik kanseri türleri arasında yer alan Osteosarkom ise en yaygın tür olarak bilinmektedir.

Tüm kanser türlerinde olduğu gibi kemik kanserinde de erken teşhis çok önemlidir. Bu nedenle hastalığın belirtileri çok iyi bilinmeli ve araştırılmalıdır. Eğer belirtiler erkenden fark edilip teşhis edilirse, hastalığın tedavisi de çok kolay olacaktır ve hasta çok kısa bir sürede iyileşecektir.

Kemik Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Kemik kanserinin en yaygın belirtisi uzun süre geçmeyen kemik ağrılarıdır. Bu ağrılar ilk başta sıradan gibi görünür ve hastayı çok fazla rahatsız etmez. Fakat daha sonrasında bu ağrı şiddetlenir ve hastanın dayanamayacağı bir hale gelir. Ağrının çok uzun sürmesi de hastanın doktora gitmesini sağlar. Bu sürede de hastalık biraz ilerlemiş olur. Bu nedenle eğer küçük de olsa ağrılarınız varsa mutlaka doktora görünmelisiniz. Çünkü siz ağrının geçmesini beklerken aslında hastalığınız yayılıyor olabilir, bu nedenle çok dikkatli olmalısınız.

Kemik kanseri belirtileri yalnızca ağrı ile sınırlı değildir. Uzun süren ve ağrı kesicilerle de geçiremediğiniz kemik ağrıları en yaygın ve geçerli belirti de olsa bunun haricinde de bazı belirtiler bulunmaktadır. Öncelikle kemik ağrınızı iyice takip etmeniz gerekmektedir. Ağrınızın şiddeti artıyorsa ve gün geçtikçe ağrı olan kemiğiniz şişiyor ve kızarıklık oluşmaya başlıyorsa bu da kemik kanseri belirtileri nelerdir sorusuna cevap niteliğinde olacaktır. Ayrıca ağrı olan bölgeyi elinizle de kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Bazı durumlarda kemikteki kitle elle farkedilmektedir. Siz de mümkünse dikkatlice kontrol etmelisiniz. Son olarak kemik ağrınıza iştahsızlık, halsizlik, yüksek ateş, yorgunluk ve döküntü gibi belirtiler eşlik ediyorsa bu da oldukça güçlü bir belirtidir.

Kemik kanserinin genel olarak belirtilerinden bu şekilde bahsedebiliriz. Bu belirtilere sahipseniz en kısa zamanda doktora gitmelisiniz çünkü kanser hastalıklarının tamamında en büyük düşman zamandır. Kısa sürede doktora giderseniz tedaviniz de o kadar mümkün olacaktır.