Lösemi Hastaları Hikayeleri

Lösemi Hastaları Hikayeleri

Lösemi, hem çok uzun hem de çok yorucu bir süreçtir. Hastalığın belirtileri, teşhisi, tedavisi ve iyileşme süreci gibi pek çok dönemi bulunmaktadır ve her biri birbirinden zordur. Bu dönemlerde hastaların morali çok önemlidir. Stres yapan hastalar çok daha geç iyileşirler. Bu yüzden de lösemili hastaların ailelerine büyük iş düşmektedir. Bu süreçte her zaman hastanın yanında olmak, moral vermek ve gerekirse profesyonel bir yardım almak çok önemlidir.

Eğer lösemi hastasıysanız, hastalığın evresi ne olursa olsun günümüzde pek çok tedavi yöntemi olduğu için korkmanıza gerek yoktur. Bu süreçte moralinizi yüksek tutarak iyileşmeye odaklanmanız gerekmektedir. Dilerseniz lösemi hastalarının hikayelerini okuyabilirsiniz. Böylece onların iyileşmesinden ve hikayelerinden güç alarak kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz.

Lösemiyi Yenebilirsiniz

Lösemi hastalarının hikayelerine baktığımız zaman özellikle moralin ve sevginin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. İnternet üzerinden küçük bir araştırma yaparak “Kanseri aşk ile yendi!” gibi pek çok haber ve hikaye bulabilirsiniz. Bu hikayeler aslında sürecin hasta yakınları için de zor olduğunu ve mutlaka sabırlı olunması gerektiğini anlatmaktadır.

Lösemi hikayelerine baktığımızda öncelikle ilk süreçlerde morallerin bozuk olduğunu ancak sevgi ile bu zorlukların üstesinden gelinebildiğini görüyoruz. Elbette burada hastanın kendine olan güveni de önemlidir. Hasta olunca hasta psikolojine bürünerek pes etmemek, sonuna kadar savaşmak gerekmektedir. Yani aslında hastaların en büyük düşmanı hastalık gibi görünse de aslında kendileridir. Bu süreçte mutlaka kendinize güvenmeniz gerekmektedir. Hastalığı yeneceğinize inanmalı ve her güne bu şekilde uyanmalısınız. Doktorunuzun tavsiyelerine uymalı ve sevdiğiniz ne varsa onu yapmalı, moralinizi çok yüksek tutmalısınız. Böylece kan kanserini yenebilir ve sağlıklı hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Çocuklarda durumun biraz farklı olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle 2-5 yaş arası çocuklarda kişilik özellikleri çok gelişmediği için durumun farkına varamazlar. Burada ailelerin ve doktor seçiminin büyük önemi vardır. Lösemili çocukların hikayelerinde bu durumu çok sık görebiliriz. Eğer aile ilgili ve bilinçliyse ya da doktor tarafından bilinçlendirilme işlemi güzel bir şekilde yapılırsa, lösemi süreci çok kolay bir şekilde atlatılabilir.