Lösemi Vakfı ve Çalışmaları

Lösemi Vakfı ve Çalışmaları

Kar amacı gütmeyen Lösemi vakfı ve çalışmaları herkes tarafından desteklenmektedir. LÖSEV, yıllardır lösemili çocukları hayata kazandırmak, iyileştirmek ve ailelerine destek olmak için hizmet vermektedir.

Lösemi Vakfı Çalışmaları Nelerdir?

LÖSEV kurulduğu günden bu yana binlerce çalışma yapmış ve bu çalışmalar ile pek çok çocuğa yardımcı olmuştur. İlk olarak tamamen lösemi çocukların tedavisi için kurulan LÖSANTE Hastanesinden söz edebiliriz. Bu hastane Türkiye’nin ilk ve tek lösemili çocuk hastanesi olarak bilinmektedir. Hastane son teknoloji cihazlar ile donatılmıştır ve ücretsiz bir şekilde hizmet verilmektedir. Lösemi vakfının en başarılı çalışmaları arasında yer alan bu hastanede lösemi tedavisi için gerekli olan tüm koşullar sağlanmaktadır.

LÖSEV’in bir diğer çalışması ise Lösemili Çocuklar Okulu’dur. Bu okul yalnızca tedavileri nedeniyle okula devam edemeyen öğrenciler için kurulmuştur ve kurulduğu günden beri oldukça başarılı bir eğitim vermektedir. Bu sayede lösemili çocuklar kendi yaşıtları ile aynı seviyede eğitim alabilmektedir. Kısacası bunun da oldukça başarılı bir çalışma olduğunu söyleyebiliriz.

Ankara’ya tedavi için gelen ailelerin barınma ihtiyaçları ise Lösemili Çocuklar Konağı’nda karşılanmaktadır. Burası da yalnızca lösemi ailelerinin kalması için oluşturulan bir çalışmadır ve tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet verilmektedir.

LÖSEV’in yaptıkları elbette bunlarla sınırlı kalmamaktadır. Lösev vakfı ve çalışmaları sayesinde pek çok lösemi hastası çocuk, sağlığına kavuşmuştur. Yani vakıf tarafından teşhis ve tedavi işlemleri de yapılmaktadır. Ayrıca hasta çocukların tüm eğitim ve sosyal ihtiyaçları yine LÖSEV tarafından sağlanmaktadır. Buna ek olarak rehabilitasyonları da vakıf tarafından üstlenilmektedir. LÖSEV’in en büyük katkılarından biri ise uluslarası düzeyde sağlık, tedavi ve eğitim ile ilgili kurumlar kurmasıdır. Ayrıca hastalık hakkında bilgilendirme yaparak toplumu bilinçlendirir. Böylece halkın, lösemi hakkında bilgi sahibi olmasını sağlar. Bu sayede de erken teşhis için yol açmış olur. Son olarak LÖSEV’e başvuran insanlara pek çok açıdan yardım sağlanmaktadır. Bunlar iş bulma, barınma ve geçinme gibi oldukça ciddi konulardır.