Lösemi Kan Kanseri

Lösemi Kan Kanseri

Bunun nedeni ise hastalık için yeni tekniklerin geliştirilmesi ve erken teşhisin daha yaygın hale gelmesidir. Bu durumda ise LÖSEV gibi vakıfların büyük etkisi vardır çünkü halk lösemi konusunda bilinçli hale gelmiştir ve belirtiler herkes tarafından bilinmektedir.

Lösemide de diğer kanser türleri gibi erken teşhis çok önemlidir. Çünkü kanser hücreleri vücutta çok hızlı yayılır ve yayılırken ciddi zararlar verir. Eğer kanser birden çok organa sıçrarsa, tedavi oldukça zor olmaktadır. Bu durum düşünülürse lösemide erken teşhisin ne kadar önemli olduğunu anlaşılabilir.

Lösemi Kimlerde Görülür?

En çok merak edilen konulardan biri kan kanserinin kimlerde görüldüğüdür. Aslında lösemi için belli yaş gruplarının olduğu açık olsa da her yaşta görülebileceğini söyleyebiliriz. Yapılan araştırmalar ise özellikle 2-5 yaş arası çocuklarda ve 60 yaş üstü yetişkinlerde çok sık rastlandığını göstermektedir. Ancak dediğimiz gibi diğer yaş gruplarında da rastlanan bir hastalıktır.

Lösemi yani kan kanserine neden olan durumlar oldukça fazla olsa da kesin olarak nedenlerini belirlemek neredeyse imkansızdır. Kansere neden olduğu düşünülen durumların başında ise yüksek derecede alkol ve sigara kullanımıdır. Bilindiği gibi sigaranın içinde pek çok zehir vardır ve bunlar bir süre sonra kansere neden olmaktadır. Alkol için de aynı durumun olduğunu söyleyebiliriz. Bunların haricinde çok sık güneşte durmak ya da hiç güneşe çıkmamak, uzun süre radyasyona maruz kalmak, stres, sağlıksız beslenme ve hareketsiz kalma yani hiç spor yapmama gibi durumlar da kan kanserini tetikleyen nedenler arasında yer almaktadır. Ama az önce de belirttiğimiz gibi mesela kan kanseri olan bir bireye kesin olarak sigara içtiği için kanser oldu demek doğru olmamaktadır. Günümüz teknolojisi ile kanser hücrelerinin neden oluştuğu ne yazık ki belirlenememektedir.

Son olarak lösemi tedavisi konusuna bakacak olursak, günümüzde ileri evrelerde bile hastanın sağlığına kavuşması mümkün olmaktadır. Bu yüzden hastalığınız hangi seviyede olursa olsun pes etmemeli ve güçlü olmalısınız.