LÖSEV’e Bağış Nasıl Yapılır?

LÖSEV’e Bağış Nasıl Yapılır?

LÖSEV, ihtiyaç olduğu sürede pek çok konuda bağış alan bir vakıftır. Lösemili Çocuklar Vakfı olarak bilinen LÖSEV 1998 yılından beri lösemili çocuklar için birbirinden başarılı çalışmalar yapmıştır ve kurulduğu günden bu yana lösemili çocukların hem hastalık konusunda hem de eğitim, barınma ve sosyal yaşam konusunda ihtiyaçlarını gidermektedir. Türkiye’nin neresinde yaşarsanız yaşayın LÖSEV’e bağış yapmak için yalnızca istemeniz yeterlidir.

LÖSEV’e Neler Bağışlanır?

LÖSEV, az önce de dediğimiz gibi yalnızca tedavi amacıyla çalışmalar yapmamaktadır. Yani elbette kan bağışı ya da kemik iliği bağışı da yapılmaktadır ancak bağışlar yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Eğer bazı nedenlerden dolayı kan veremiyorsanız ancak bağışta bulunmak istiyorsanız karşınızda pek çok alternatif bulunmaktadır.

Öncelikle LÖSEV’e gönüllü üye olarak yıllık aidat ödeyerek maddi bağışta bulunabilirsiniz. 24 TL olarak belirlenen üyelik ücretini yılın istediğiniz bir zamanında ödeyebileceğiniz gibi dilerseniz belirlenen sayının üzerinde bir ödeme de yapabilirsiniz. Buna ek olarak LÖSEV’in yaptığı çalışmalara eşya ya da malzeme yardımında bulunabilirsiniz.

Vakıf tarafından açılan internet sitesine baktığımızda, LÖSEV ihtiyaç listeleri olduğunu görüyoruz. İlk olarak işe bu listelerden başlayabilirsiniz. Mesela, okulda kullanılmak üzere yazıcı, bando kıyafeti ya da fotoğraf makinesi gibi ihtiyaçlar bulunmaktadır. Bunları karşılayabileceğiniz gibi hastanede ihtiyaç olan pijama takımı ya da nevresim takımı gibi konularda da yardımcı olabilirsiniz. LÖSEV’e bağış yapmak için yalnızca bu seçenekler de yoktur. Pek çok gönüllü, yıllık olarak giymediği kıyafetleri de vakfa bağışlamaktadır. Böylece lösemili çocukların ya da ailelerinin giyim ihtiyaçlarını karşılamış olursunuz.

Lösemi hem zor hem de pahalı bir hastalıktır. Bazı ilaçlar devlet tarafından ödenmemektedir ve bu nedenle de ilaç ihtiyacı olabilmektedir. Lösemili çocukların ilaçları da LÖSEV tarafından karşılandığı için dilerseniz bu konuda da yardımcı olabilirsiniz. Ayrıca hastane konusu açılmışken, hastane için yatak, televizyon ya da beyaz eşya gibi bağışlar da kabul edilmektedir. Üstelik LÖSEV’e bağış yapmak için üye olmanız ya da isminizin duyulması da gerekmemektedir. Vakfa internet ya da bürolar aracılığı ile kolaylıkla ulaşarak, bağışlarınızın iletilmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik LÖSEV’in yalnızca bu konu için çalışan özel araçları da bulunmaktadır.