LÖSEV’in Yaptığı Çalışmalar

LÖSEV’in Yaptığı Çalışmalar

Lösemili Çocuklar Vakfı LÖSEV, 1998 yılında kurulmuştur. Sivil toplum kuruluşu olarak hizmet veren LÖSEV’in yaptığı tüm çalışmalar ise ücretsizdir. Genel olarak bakarsak lösemili çocukların teşhisi, tedavisi ve tüm sağlık hizmetleri LÖSEV tarafından gerçekleşmektedir. Bununla da kalmayıp çocukların eğitim ve sosyal ihtiyaçları da vakıf tarafından ücretsiz olarak karşılanmaktadır.

LÖSEV’in çalışmaları yalnızca tedavi üzerine değildir. Bunların haricinde toplumu kan kanseri hakkında bilgilendiren vakıf, günümüzde aktif olarak pek çok proje yönetmektedir. Bu projelerin tamamı lösemili çocuklar içindir ve isteyen herkes gönüllü olarak bu çalışmalara katılabilmektedir. LÖSEV’de gönüllü olmak için yaşadığınız şehirde varsa vakıflara gidebilir ya da dilerseniz internet üzerinden de gönüllü formunu doldurabilirsiniz. Bahsettiğimiz çalışma ve yardımların yanı sıra LÖSEV’e başvuranlara insani yardım, barınma ve konaklama gibi imkanlar da sunulmaktadır.

LÖSEV Çalışmaları Nelerdir?

LÖSEV tarafından başlatılan ve hayata geçirilen projelere baktığımızda karşımıza pek çok çalışma çıkmaktadır. Bunların ilki ise Türkiye’nin ilk ve tek lösemili çocuk hastanesi olan LÖSANTE’dir. LÖSANTE, lösemili çocukların tedavisini ücretsiz bir şekilde gerçekleştirmektedir. 2000 yılında kurulan bu hastanede lösemi tedavisi için gerekli olan her şey bulunmaktadır. Ayrıca tasarımı da çocuklar için yapıldığı için oldukça renkli bir hastanedir. Ankara’da bulunan bu hastaneye her çocuk kabul edilmektedir ve tedavi masraflarının tamamı LÖSEV tarafından karşılanmaktadır. LÖSEV’in ilk çalışması olan bu hastane günümüzde de hizmetlerine devam etmektedir.

Ankara dışında yaşayan hastaların LÖSANTE’de tedavi görmesi durumunda ise aileler için yapılan bir konuk evi bulunmaktadır. Burada lösemi için tedaviye gelen ailelerin barınma ihtiyaçları giderilmektedir. Hastane gibi konuk evi de tamamen ücretsizdir. Bilindiği gibi lösemi tedavisi çoğu zaman uzun bir süreci kapsamaktadır ve ailelerin barınma derdi ortaya çıkmaktadır. Konuk evi sayesinde barınma sorunu hızlı bir şekilde çözülür ve bu sayede tedaviler kolaylıkla gerçekleşir.

LÖSEV’in eğitim çalışmaları da oldukça başarılıdır. Vakıf tarafından açılan okul ve atölyeler sayesinde lösemili çocukların eğitim ihtiyaçları da ücretsiz bir şekilde karşılanır. Çocukların hayatın normal akışından uzak kalmaması ve yaşıtları gibi eğitim alabilmesi için bu çalışmalar da çok başarılı bulunmaktadır.