3 Yaşında Lösemi

 3 Yaşında Lösemi

3 yaşında Lösemi hastası olan bir çocuk bu durum karşısında mutlaka yakınları tarafından düzenli olarak takiplere götürülmelidir. Yani bu durum bu açıdan büyük bir önem arz eder. Çünkü çocuğun gelişim dönemlerinin en iyi dönemi olan bu evrede çocuk herhangi bir şekilde lösemi hastası olur ise bu durum kanserli olarak mevcut hücrelerin devamlı yayılması anlamına gelir. Bu nedenle ki yayılan hücrelerde hastalık durumunun daha da kötüye gitmesine neden olur. Çünkü lösemi hastalığı olarak tarif edilen bu hastalık dolayı ile hasta daha da kötü bir duruma gitmektedir. Çünkü hastalığın yayılma sebepleri genel anlamda incelediğinde ilik içerisinde mevcut olarak bulunan yapının içerisinde kanserli hücrelerin bulunması ve her geçen gün de daha da sayısının artması anlamına gelir. Bu kanserli hücreler çocuk üzerinde bir takım halsizlik, ateş gibi diğer hastalık belirtilerini yaratma durumu oldukça yüksektir. Çünkü bu durumun hasta üzerinde görülmüş olması hastalığın adeta evreleri hakkında da bilgi verir. Evrelerde bir takım artışların meydana gelmemesi adına sıkı bir takip çalışmalarının yürütülmesi aşaması bu yüzden oldukça önemlidir. Çünkü evreler her ne kadar çok artar ise hasta olan bir çocuğun o hastalıktan kurtulma şansı o denli azalmaktadır. Bu yüzden çok ama çok önemlidir bu bir hayat meselesidir ve göz ardı edilemez.

3 Yaşında Lösemi Ve Tedavi Aşamaları

3 Yaşında iken lösemi hastası olan bir çocuk adeta aşama – aşama hastalığı geçen zaman içerisinde yayılma gösterir. Fakat 3 yaşında lösemi hastası olan bir çocuğun lösemi hastalığının göstermiş olduğu belirtileri bünye bakımından kaldırması ve aşma durumu diğer yaşlara oranla oldukça zor bir hale dönüşmektedir. Çünkü kan kanseri olarak da tanımlanan bu hastalık oldukça sinsi bir şekilde yayılır ve neredeyse her geçen gün hastaya zarar verir.

3 Yaşında Lösemi Tedavi Seçenekleri

3 yaşında lösemi hastası olan bir çocuk adına hastalığının ilerlemesi ya da gerilemesi durumuna göre bir takım alternatif olarak alt seçenekler belirlenir. Belirlenen bu alt seçenekler doğrultusunda ise çocuğa bu tedavi seçenekleri uygulanır. Uygulanan bu tedavi seçenekleri sonrasında çocuk kendisini hastalığın yaratmış olduğu belirtilerin vermiş olduğu acı hissiyatına oranla daha rahat hisseder. Oldukça büyük takiplerin yapılması ve radyasyon gibi tedavi seçeneklerinin uygulanması oldukça önemlidir. Çünkü he geçen gün tedaviye yanıt verme ihtimali vardır.