Hastalık Tanısı Konulduktan Sonra Lenfoma Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Hastalık Tanısı Konulduktan Sonra Lenfoma Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Lenfoma tedavisi ne kadar sürer?  Konusu hastalık tanısı konulduktan sonraki en önemli süreçtir. Lenfoma hastalığının teşhisinden sonra bazı tetkikler ve hemotolojik muayeneden sonra tedavi süreci başlatılmaktadır. Eğer lenf bezlerinde patolojik bir inceleme yapılması gerekiyorsa kitleden bir parça alınıp patolojik incelemeye gönderilerek buradan gelen sonuca göre tedaviye yön verilmektedir. Lenfoma rahatsızlığında tedavi şu kadar sürer ve şu kadar zamandan sonra iyileşir demek tam anlamı ile mümkün değildir. Hastalığın evresi, hastalığın hangi tip lenf kanseri olduğu gibi önemli konular netleştikten sonra hastalık bu etkenlere bağlı olarak tedavi edilir. Tedavi süreci kişinin bünyesinin iyileşmesi ile doğru orantılıdır. Hastalığın ne derece ilerlediğine bağlı olarak kemoterapi ya da diğer tedavi yöntemleri uygulanır.

Hastalığın Evrelerine Göre Lenfoma Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Hastalık kendi içinde farklı farklı evrelerde incelenmektedir. Her biri kendi içinde farklı tanımlar ile açıklanmaktadır. Hodking lenfoma çeşidinde hastalığın tedavisi evresine göre süreç gerektirmektedir. Ne kadar ilerlediğine göre nasıl bir tedavi uygulanması gerektiğine karar verilmektedir. Hodking dışı lenfoma da bazen hastalık uzun süre tedavi bile gerektirmeyen bir süreç halini alabilmektedir. Hastalığın tedavisinin ne kadar süreceği ebetteki önem taşıyan bir konudur. Ancak bundan ziyade daha önemli bir unsur olan hastalığın evresine göre nasıl bir tedavi şekli uygulanacağı konusudur. Tedavi süreci elbette hastalığın seyrine ve derecesine de bağlı olabilmek ile birlikte bu süreci hastanın nasıl karşıladığı ve hastalık ile nasıl savaştığı ile doğru orantılıdır. Lenfoma tedavisi ne kadar sürer? başlığını birkaç madde ile irdelemek gerekirse;

  • Hastalığın seyri ve durumu netleştikten sonra kemoterapi süreci başlamaktadır.
  • Tedavi seansı tamamlandıktan sonra bir ara kontrol süreci yapılmaktadır. Bu süreçte kitle ne kadar küçülmüş ya da küçülme yok ise ne yapılmalıdır kararı alınmaktadır.
  • Eğer ilk uygulanan tedavi sonuçsuz ise daha ağır bir tedavi şekli uygulanmaktadır.

Lenfoma Tedavisi Ne Kadar Sürer? Süreç Zorlukları

Kanser hastalıkları genel anlamda çok dikkat isteyen hastalıklardır. Bu noktada tedavisi de son derece önem taşımaktadır. Pek çok hekiminde sık sık dillendirdiği üzere moral en önemli ilaç olarak ifade edilmektedir. Lenfoma tedavisi ne kadar sürer?  ya da lenfoma tedavisinde zorluklar ne derece yaşanabilir psikolojisi elbette çok önemlidir. Fakat bir diğer önem taşıyan unsur şudur ki hastalığı çok net tanımak ve bununla birlikte tedaviyi kesinlikle aksatmamaktır.