Non Hodgkin Lenfoma 3.Evre

Non Hodgkin Lenfoma 3.Evre

Non hodgkin lenfoma rahatsızlığının sebebi ise lenfosit hücrelerinin DNA’sının yapısından kaynaklanan sorundan meydana geldiğini belirtmek gerekir. DNA yaşanan hasardan dolayı non hodgkin lenfoma 3.evre kanseri meydana gelmektedir. Non hodgkin kanserinin genel olarak diğerinden farkı ise paylaşan farklı kan kanserleri grubu için söylenmektedir.

DNA hasarında yaşanmış olan sorunların sebebi kalıtsal olmamaktadır. Daha sonradan kazanılan sorunlardan meydana gelmektedir. Bir lenfositte meydana gelen sorunlar diğer lenfositleri de etkilemektedir. Non hodgkin lenfoma rahatsızlığı genelllikle farklı organ ve dokularda meydana gelmektedir. Genellikle lenf nodlarında veya mide ve ince bağırsak gibi organlarda bulunan lenfosit dokularda meydana gelmektedir. Bazı vakalarda ise NHL kemik iliği ise kanı tutmaktadır.

Non hodgkin lenfoma rahatsızlığı eğer bir hastaya konmuşsa, öncelikle hangi evrede olduğu belirlenmesi gerekmektedir. Eğer evresi belirlenilirse daha sonra rahatlıkla tedaviye başlanılabilir.e Tedavi kendi içerisinde değişmektedir. Genel olarak kemoterapi, radyoterapi gibi tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Non hodgkin lenfoma 3.evre de olan bir hastanın belirtileri ise kendi içerisinde değişmektedir. Lenf nodunun büyümesi bu belirti ve bulgular içerisinde yer alabilir. Ateş, gece terlemeleri de non hodgkin lenfoma 3.evre belirtileri içerisinde yer alabilir. Bu belirtilerle birlikte baş gösterebilecek diğer belirtiler ise şunlar olabilmektedir. Yorgunluk, iştahsızlık, kilo kaybı, döküntü gibi belirti ve bulgularda non hodgkin lenfoma rahatsızlığı belirtileri içerisinde yer almaktadır.

Non Hodgkin Lenfoma 3.Evre Tanı

Non hodgkin lenfoma 3.evre tanı için belli başlı adımlar gerekmektedir. Non hodgkin lenfoma rahatsızlığı içerisinde doğru tanı çok önemlidir. Doğru tanı doğru bir tedavi yöntemini oluşturmaktadır. Doktorunuzla konulan tanılarla ilgili detaylı bir görüşme sağlamanız oldukça önemlidir.

Öncelikle doktorlar non hodgkin lenfoma tanısını koyabilmek için öncelikle lenf nodu biyopsisi adı verilen bir işlem gerekmektedir. Biyopsi sırasında büyümüş lenf nodunun bir kısmı ya da büyümüş lenf nodunun tamamı da alınabilir. Doktorunuz bu tahlilleri yaptıktan sonra sizin hastalığınızı evrelemek için bir başka tahliller yapacaktır. Bu tahliller arasında en önemlileri ise tutulan lenf nodunun sayısı olmaktadır. Lenf nodu sayısı sayesinde non hodgkin lenfoma rahatsızlığının hangi evrede olduğu öğrenilmektedir.