Kan kanserinde morarma nedir?

Kan kanserinde morarma nedir?

Kan kanseri tıbbi tanım adıyla Lösemi belirtilerinden biri olan morluklar vücut morarmaları nasıl olur gibi soruların cevabını vermeye çalışacağız.

Kan kanseri yani Lösemi kemik iliğinde başlayan bir kanser türüdür. Kan kanseri kan dolaşımının anormal derecede yüksek miktarlarda veya gelişmemiş işlevsiz Beyaz kan hücreleri vücutta var olmasın sebep olur bu kan hücreleri aynı zamanda kemik iliği çevresinde çok fazla bulunur ve normal kan hücrelerinin çalışmasını engellerler. Kan kanseri morarma ve kırmızı noktalar sıklıkla görülür.

Erken tanı için en önemli belirtilerden biridir.

 Kan kanseri nasıl belirtiler  gösterir?

 Kan kanserinde morarma tanı koymada etkili iken belirtilerden bazıları ise şöyle sıralanabilir kan kanserinde morarma tanı koymada etkili iken belirtilerden bazıları ise şöyle sıralanabilir:

Alışılmadık yorgunluk yazı zayıflık

Ateş ve titreme

Gece terleme

Sık sık burun kanamaları

Cilt üzerinde zaman zaman döküntüler Ve morluklar

Bunlar Elbette görsel olarak bir sorun olduğunu düşündürecek belirtilerdir ancak lösemi Kandaki Beyaz kan hücrelerinin sayımı ve gerekli testlerin yapılması ile tam tanıya ulaşır.

Vücuttaki morarmaların alışılmadık yorgunluk ya da zayıfların Ateş ve titremenin bu ve benzer belirtilerin başka hastalıkların habercisi olabilmesi de mümkün olduğundan tam testlerle tanı konulması kulaktan dolma bilgilere İtimat edilmemesi gerekmektedir.

Kan kanserinde morarma ve aniden gelişen burun kanamaları ve mevcut kanamalarının durdurulamaması gibi belirtiler ve karşınızda çıkar.

Kan kanserinde morarma neden meydana  gelir?

Cilt altında Kan damarları hasar gördüğü için kan dolaşımını ve kan damarlarının tıkanması ve yeterli miktarda trombositin üretilmemesi sebebiyle vücutta oluşan morluklar herhangi bir alanda yani el, kol, bacak, sırt gibi alanda varlık gösterebilir.

Vücutta Tek seferlik görünen morarmalar döküntüler kızarmalar löseminin habercisi olmayabilir bu belirtiler uzun süre devam ettiğinde bir doktor kontrolünden geçmek gerekir.

Kan kanserinde morarma ve kanama kan içerisinde mevcut bulunması gereken trombositlerin önemli miktarda azalması ve eksikliğinden kaynaklanır. Küçücük bir yara bile durdurulamayan kanamaları sebep olabilir. Hiç darbe almamış olsa bile hastanın herhangi bir yerinde morluklar ortaya çıkabilir.

Bu damarların incelmesi ve içerideki anormal durumdan meydana gelmektedir.