Kan kanserinden korunma yolları

Kan kanserinden korunma yolları

Kan kanseri lenfoma, kanserin en sinsi ve ağır türlerinden biridir. Kendi içerisinde birden fazla dala ayrılan tedavisinin takibinin ve tanısını diğer kanser türlerine oranla daha zor olduğu bilinmektedir. Kan kanserinden korunma yolları olarak birkaç madde sıralayabiliriz.

Öncelikle kansere sebep olan şey vücuttaki hücrelerin dış etkenler nedeniyle bozulması deformasyona uğramasıdır.

Kanserin günümüzde Bu kadar yaygın olmasının sebebi doğal beslenmeden doğal yaşamdan ve sağlıklı olmaktan uzak kalıyor olmamızdır. Radyasyon gibi dış etkenler ve birçok zararlı madde ile iç içe geçirdiğimiz Günler bize kanser olarak geri dönmektedir. Bir nevi doğalından uzaklaştırılan beden hücre bozulumu ile bu duruma tepki vermektedir.

Kanserden korunmanın yolu, Öncelikle sağlıklı bir yaşam içinde olmaya Özen göstermek olduğu gibi çok sağlıklı bir hayat yaşamınıza rağmen yine de kansere yakalanmış iseniz tedavileri hiç aksatmadan gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Erken Tanı Tedavi teşhis hayat kurtarmaktadır.

Kan kanserinden nasıl korunuruz?

 Lenfomadan korunma yolları diğer kanserlerden korunma yolları gibi bedenine sağlığına özen göstermekten geçer.

Her şey yolunda giderken standardında ürettiği trombositleri üretemeyen vücut neye tepki vermektedir?

Lenfomadan korunmak için yapılması gerekenler nelerdir gibi soruların tüm cevabını kendimiz verebiliriz.

Kanserden korunmak için doktorların önerdiği belirli yiyeceklerde vardır Bunları dikkate alarak tüketmek iyi bir korunma yöntemi olarak düşünülebilir.

Et ve şekerden uzak durmalı yağ tüketimi azaltılmalı, yiyecekleri hazırlarken kızartma kavurma tütsüleme gibi yöntemler yerine, ızgara fırında haşlama buğulama gibi yöntemler kullanılmalıdır.

Paketlenmiş yiyecekler kansere davetiye çıkartmakta Bu yüzden ne kadar az paketlenmiş yiyecek tüketirseniz o kadar çok korunmuş olursunuz.

 Kan kanserinde nasıl beslenmek gerekir?

Yaban mersini, çilek, böğürtlen, ahududu, kızılcık, nar gibi tüm berry (çilek) meyvesi türleri en fazla antioksidan içeren meyveler arasında yer alıyor. Kabuklarıyla yenmesi halinde armut, erik ve birçok elma çeşidinde de çok fazla antioksidan bulunuyor, bu yiyeceklerin tüketilmesinde de  fayda vardır.

Günde 2 porsiyon kuru baklagil yani fasulye nohut gibi protein deposu olan yiyecekler tüketilmelidir.

Sağlıklı beslenerek vücudumuzu birçok mikrop ve hastalıktan koruyabiliriz.

Kan kanserinden korunmanın da eski noktası vücudumuza iyi bakmaktan geçer.