Lenfoma 3. Evresi

Lenfoma 3. Evresi

Lenfoma 3.evresi lenfoma rahatsızlığının bir ilerlemiş boyutu olarak adlandırılmaktadır. Hastalar lenfoma 2.evresini tamamlamış ve rahatsızlık biraz daha yayılmış ise lenfoma 3.evresi içerisinde yer almaktadır. Bu evre içerisinde olan kişilerin bazı önemli belirtileri olabilir. Lenfomanın 3.evresinde olan hastaların genel olarak lenf bezlerinde aşırı bir şişme olabilir.

Bu şişmeler sürekli devam ediyor ve geçmiyorsa mutlaka doktora başvurmalı ve gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Bu belirtilerin yanı sıra da hastaların kuru bir şekilde geçmeyen öksürük nöbetlerine tutulmuş olması da hastalığın bir diğer belirtisi olarak sayılabilir.

Yaz aylarında genel olarak terleme normal sayılmaktadır. Ama kış aylarında hava soğuk iken meydana gelen terlemeler bu hastalığın belirtileri içerisinde yer alabilir. Eğer kişiler Lenfoma 3.evresi içerisinde ise bu belirtilere de sahip olabilir. Ama tek başına belirtiler hastalığın evresinin belirlenmesinde ya da hastalığın teşhisinin koyulmasında kesin kararı oluşturmamaktadır.

Hastalığın evresi eğer hastalığın tanısı koyulursa belirlenmektedir. Hastalığın evresi bazı önemli noktalara göre de bilinmektedir. Hastalığın bu evresinde olan kişilerin lenf hücrelerinin bulunduğu yerden çoğaldığı da tespit edilmektedir. Bu hastalığın tedavisinde kesin ve önemli çözüm ise kemik iliği nakli ameliyatı olmaktadır. Kişilerin kemoterapi ve radyoterapi yüzünden sağlıklı kemik iliği hücrelerinin ölmesinin önüne geçilmesi için mutlaka kemik iliği nakli ameliyatının yapılması gerekmektedir. Eğer lenfoma bu evre içerisinde karaciğer de meydana gelmişse muhakkak ameliyat edilmesi gerekmektedir.

Lenfoma 3.evresi Tanı Koyma

Lenfoma 3.evresinde olan bir hastanın hastalığına tanı koyma birkaç adım içerisinde gerçekleşmektedir. Bu kişiye tanı koymak için öncelikle muayene edilmesi gerekmektedir. Lenf bezlerinde meydana gelen büyümelerin kontrol edilmesi doktor için büyük bir önem taşımaktadır. Lenf bezlerinde yaşanan şişliklerden alınan parça ile biyopsi yapılması gereklidir. Biyopsi sonucunda bu hastalığa sahip olup olmadığınız belli olacaktır. Bu açıdan biyopsi de önemli Lenfoma 3.evresi tanı koyma aşamalarındandır.

Ayrıca kan sayımları, ailenin genetik yapısının incelenmesi ve biyokimyasal analizler sayesinde kişi de lenfoma hastalığının olup olmadığı da oldukça kolay bir şekilde yalnızca bir gün içerisinde bulunabilmektedir.