Lenfoma Kanseri

Lenfoma Kanseri

Lenfoma kanseri en hızlı yayılan kanser türlerinden biridir. Peki, lenfoma kanseri nedir? Vücudumuzda bulunan lenfler bizim için bir tür koruma sistemidir. Lenfoma bağışıklık sistemimiz için en önemli parçalarından biridir. Lenfler lenf adı altında tanınan beyaz bir sıvıyı bünyelerinde barındırdılar. Bu da vücudumuzun bağışıklık sistemi için çok önemlidir. Lenfomalar yaygın olarak lenf bezi kanseri olarak bilinmektedir. Ancak lenf bezi kanseri lenflerin dışında da gelişebilmektedir. Buna bağlı olarak lenfoma farklı organlarda belirti gösterebilir ve çok hızlı yayılan bir hastalık türü olarak bilinir. Dünyada en çok görülen kanser türleri arasında gösterilen hastalıklardan biridir. Lenfoma hastalığının kesin olarak nedeni bilinmemektedir. Ancak bazı tahminlere göre bilgiler verilmektedir. Bunlardan en çok dikkat çeken ise hastanın kimyasal içerikli maddeye maruz kalması olarak gösterilebilmektedir. Pek çok kanser türünde olduğu gibi lenfoma kanserinde de genetik faktörlerin rol oynadığı bilinmektedir. Lenfoma kanserinin en önemli belirtileri koltuk altı ve kasıkta oluşan şişliklerdir.

Lenfoma Kanseri Ne Zaman Tehlikelidir?

Eğer lenf bezlerinizdeki şişlikler inmiyorsa ve büyümeye devam ediyorsa acilen doktora muayene olmalısınız. Herhangi bir sağlık problemi olmaksızın ani kilo kaybı yaşıyorsanız ve hızla kilo veriyorsanız bu da en önemli belirtilerden biridir. Bunun yanı sıra aniden gelişen bir yüksek ateş oluşursa da bu da lenfoma habercisi olabilmektedir. Lenfoma kanseri  tıp dünyasının en çok ilgilendiği konulardan biridir. Lenfoma da ilk teşhis çok önemlidir. Ancak buna rağmen tedavi sürecinden en çok dikkat isteyen bir kanser türüdür. Hastalıkta yayılma çok hızlıdır. Bu ilerleme durumu hastalığın çeşitlerine göre değişmektedir. Çeşitleri bakımından hastalık üç evrede incelenmektedir. Buna bağlı olarak kendi içlerinde de onlarca hastalık türü de olduğu biliniyor. Bunun için çok ayrıntılı tetkikler ile tanı ve türü tespit edilmelidir. İlk hastalık türünde hastalık çok hızlı ilerliyor. İkinci hastalık türünde ise orta hızla ilerliyor ve haftalar sonra yayılan bir tür olarak tanımlanıyor. Bir diğer türü de çok geç ilerliyor ve çoğu zaman da tedavi edilmesine gerek duyulmayabiliyor.

Lenfoma Kanseri Tedavi Seçenekleri Nelerdir?

Lenfoma kanseri tedavisi olan bir kanser türüdür. Ancak tedavide erken teşhis çok önemlidir. Kanserin erken tanısı tedaviyi son derece kolaylaştırmaktadır. Lenfoma kanseri için tedavi yöntemleri arasında kök hücre tedavisi uygulanmaktadır. Kemoterapi de lenfoma kanserinde en çok uygulanan tedavi seçeneklerinden biridir. Lenfoma kanserinden son yıllarda pek çok ilacın geliştirmesi ile tedavi süreci daha rahat atlatılabilmektedir. Lenfoma kanseri konusunda  dikkatli olmak gerekmektedir. Rutin sağlık kontrollerinizi aksatmadan yaptırmak önemlidir.