Lenfoma Ne Zaman Nüks Eder? 

Lenfoma Ne Zaman Nüks  Eder? 

Lenfoma ne zaman nüks eder? Sorusu hastalığı tam anlamı ile yenmiş biri için son derece  önem taşımaktadır? Bu gerçekten lenfoma kanserini yenmiş bir hastanın en çok merak ettiği konulardan biridir. Lenf kanseri tedavisi gerçekten son derece meşakkatli ve bir o kadar da hastalığın evresine göre verilen tedavi ile birlikte yıpratıcı da olabilmektedir. Fizyolojik tedavi yanında kesinlikle psikolojik tedavinin de aksatılmaması gereken süreçlerden biridir. Lenf kanseri hastalarına hastalığın ne derece ileri olduğuna göre tedavi uygulanır. Hastalığın tipleri net olarak saptanır ve hastalık hangi boyutta ise buna göre ilaç, kemoterapi ya da ışın tedavisi uygulanır. Cerrahi tedaviye lenf kanseri hastalığında pek fazla yer yoktur. Rahatsızlık lenflerden ibaret olduğunda cerrahi işlem pek düşünülemez. Bazı durumlarda ise hemen hemen bu durum imkânsız gibidir.

 Hastalığı Yendikten  Sonra Lenfoma Ne Zaman Nüks Eder?

Lenf kanseri hangi aşamada olduğuna bağlı olarak tedaviye cevap veren bir hastalıktır. Lenfomanın hangi evrelerde  zararlı olup olmadığı tanısı konulduktan sonra tedavi şekli  belirlenen bir hastalık türüdür. Daha net bir dille ifade edecek olursak iyi huylu lenfoma ve kötü huylu lenfoma olmak üzere hastalığı iki grupta tanımlamak mümkündür. Lenfoma tedavisinde erken tanının önemli olması kadar hastalığın hangi tip olduğu da önem taşımaktadır. Bu zorlu süreçten sonra Lenfoma ne zaman nüks eder? kaygısı hastalık psikolojisinin de getirdiği stres ile tedaviyi yenmiş olan kişinin sık sık aklına gelebilecek bir sorudur. Lenfomanın tekrar edebilme olasılığı şu durumlar ile tanımlanmaktadır.

  • Stres lenfomanın tekrar etmesine sebep olan  en önemli etkendir.
  • Hastalık tam anlamı ile bünyeden arındıktan kısa bir süre sonra vücutta enfeksiyon oluşması hastalığın yinelemesinde etken olabilmektedir.
  • Tiroid değerlerinin kmontrolü hastalık bittikten sonra önem taşımaktadır.
  • Beslenme bozuklukları hastalığın yeniden tetiklemesinde etkilidir.

 

Lenfoma tedavisi zor ve imkânsız bir hastalık değildir. Tam anlamı ile hastanın psikolojik yönde ne derece güçlü olduğu bu noktada çok önemlidir. Hastalığın iyileşme sürecinden sonra kontroller hiç aksatılmamalıdır. Hekimin bundan sonraki süreci hasta ile konuşması ve takip edilecek planın tam anlamı ile uygulanması çok önemlidir. Lenfoma tedavisi olmayan bir hastalık değildir. Her kanser çeşidinde olduğu gibi tekrarlama olasılığı olan bir hastalık türüdür. Lakin dikkat edildiğinde ve psikolojik olarak güçlü olunduğunda yenmesi daha kolay olacaktır. Hastalığı yaşayan kişilerin aklında bulunması gereken Lenfoma ne zaman nüks eder?  Kaygısını sürekli yaşamak yerine hastalıktan sonraki süreci ne derece sağlıklı yaşayabilecekleri konusunda bilinçlenmeleridir.