T Hücreli Lenfoma İlaçları Nelerdir?

T Hücreli Lenfoma İlaçları Nelerdir?

T hücreli lenfoma da öncelikle evreleme işlemi yapılır.Evreleme işlemi vücuttaki tümörün yaygınlığını gösteren terimdir. Evre 1 ve 2 de tümör lokalizedir 3 ve 4 ise ilerlemiş olan hastalığın belirtisidir. Sistemik durumlarda Ateş gece terlemesi ve kilo kaybı vardır. Hastalık lenf bezlerinden bir organa yayıldığında hastalık lenfatik sistem dışında başka bir organa tuttuğunda e ifadesi kullanılır. Hastalık 1. evde ise Karın zarının alt veya üstünde tek taraflı olmak üzere bir lenf düğümü bölgesinde hastalık bulunur 2. evrede ise hastalık ile tek taraflı ancak karın zarının altında veya üstünde birden fazla lenf düğümü bölgesinde bulunur üçüncü evrede hastalık çift taraflıdır. Karın zarının hem altında hem de üstünde bulunan lenf düğümü tutulumu mevcuttur. Hastalığın 3 ve 4 evreleri ilerlemiş evredir. Hastada Eğer dalak tutulumu varsa bu hasta üçüncü evrede kabul edilir. Dördüncü evrede hastalık daha yaygındır ve hızlı ilerler diğer organlara ulaşmıştır bu organlar karaciğer, kemik, kemik iliği, deri, beyin ve akciğer gibi organlardır.

Lenfomada tedavi yöntemleri nelerdir?

Lenfoma tedavisinde Radyoterapi ve kemoterapi evreleri vardır. Tedavinin seçimi hastalığın evresine göre belirlenir .Bu yüzden evreleme işleminin doğru yapılması gerekir.

Lenfomada kemoterapi tedavisi nasıldır? 

Kemoterapi ilaç tedavisidir. T hücreli lenfoma ilaçları ilaçlar kanser hücrelerini öldürür veya kanser büyümesini durdurur. Kemoterapi normal hücrelere de benzer etki yapar. Kemoterapi çoğu kez kombine kemoterapi şeklindedir. Kombine kemoterapilerle hem ilaçların tümör üzerine sinerjist etkisinden yararlanılır, hem de tek tek ilaçlar yerine kombine tedavide daha düşük dozda birkaç ilaç verilerek ilaçların doza bağlı yan etkisi azaltılmış olur. Kemoterapi rejimi belirli dozlarda, belirli bir sıra ile verilen antikanser ilaç kombinasyonudur. Kemoterapi ile kanserli hücrelerin tamamen ölmesi ve yok olması için tedaviye birkaç doz uygulamak gerekir. Her kemoterapi evresinden sonra bir kaç haftalık ilaçsız istirahat dönemi verilir. T hücreli lenfoma ilaçları ,Kemoterapi dışında Radyoterapi ve biyolojik tedaviler de mevcuttur. Radyoterapide kemoterapiye benzer Yan Etkiler gösterir. Radyasyon ağrısızdır. Yorgunluk, iştah kaybı, boğazda tahriş, bulantı, öksürük, ağız kuruluğu, deri döküntüleri, saç dökülmesi radyoterapinin beklenen yan etkileridir.