B Hücreli Lenfoma Tedavisi

B Hücreli Lenfoma Tedavisi

B hücreli lenfoma tedavisi   halk arasında lenf kanseri olarak isimlendirilen lenfoma hastalığı; beyaz kan hücreleri olan lenfositler üzerinde yani lenf bezleri üzerinde meydana gelen bir tümör hastalığı yani kanser olmaktadır. İki farklı şekilde görülebilen lenfoma hastalığı çeşidinden birisi de b hücreli lenfoma hastalığı olmaktadır. Hastalığın tanı ve teşhis aşamaları ile birlikte b hücreli lenfoma tedavisi de hastalıkta önemli rol oynayan bir aşama olmaktadır. Öyle ki; tedavi süreci hastalığın seyrini değiştirebilirken olumsuz sonuçların da erken tanı sayesinde önünde geçebilecek bir aşama olmaktadır. Bir lenfoma hastalığı türü olan Non-Hodgkin lenfoma hastalığı olan yetişkinin kişilerde sık sık görülen b hücreli lenfoma hastalığı, çocuk ve genç erişkin bireylerde oldukça nadir görülürken b hücreli lenfoma tanı süreci de yaklaşık 70 yaş olmaktadır. Sistematik semptomlar ile meydana gelen b hücreli lenfoma hastalığı hızlı bir şekilde ilerleyen ve büyüyen bir kanser hastalığı olmaktadır.

 B Hücreli Lenfoma Tedavisi Öncesi Tanı Nasıl Yapılmaktadır?

 Birçok kanser hastalığı ve diğer hastalıklarda olduğu gibi lenfoma hastalığı için de erken tanı ve teşhis tedavi sürecinin olumlu bir şekilde sonuçlanabilmesi için son derece büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle de b hücreli lenfoma tedavisi aşamasına geçilmeden önce belirtiler ve bulgular üzerinde gidilerek tanı aşamasında hastaya eksizyonel lenf nodu adı verilen biyopsi yöntemi uygulanmaktadır ve bu biyopsi sonucuna göre b hücreli lenfoma bulgularına bakılarak gerekli tanı ve teşhis konulmaktadır. Uzman doktor tarafından hastada b hücreli lenfoma hastalığı olduğuna karar verilip teşhis konulduktan sonra ise yapılan aşama hastalığın hangi aşamada yani düzeyde olduğunu belirlemektir. B hücreli lenfoma hastalığının hangi aşamada olduğunu saptamaya ise “Evreleme” adı verilmektedir. B hücreli lenfoma hastalığının evreleme aşamasında ise Ann-Arbor adı verilen sistem kullanılmaktadır ve böylece hastalığın hangi evrede olduğu saptanmaktadır.

 B Hücreli Lenfoma Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

Tanı, teşhis ve evreleme aşamalarının ardından b hücreli lenfoma tedavisi aşamasında kemoterapi ve radyoterapi yöntemleri tercih edilmektedir. Ancak her b hücreli lenfoma hastasına aynı düzeyde ve aynı şekilde tedavi yöntemi uygulanmamaktadır. Kemoterapi ve radyoterapi yöntemleri hastanın yaşına, hastalık derecesine ve semptomlarına göre düzenlenerek uygulama yapılmaktadır.