Lenfoma B Semptomları

Lenfoma B Semptomları 

Lenfoma B Semptomları lenfositler tarafından oluşmuş kanser türüdür. Lenf dokusu habis tümörü olarak adlandırılmış olan genel isimlendirmedir. Kanserin veya normal hücrenin hızlı bir şekilde çoğalıp ya da normal bir lenfosite göre de daha uzun vadeli yaşam sürdürmeleri ile oluşmaktadır. Lenfoma hücreleri lenf düğümleri, kemik ilikleri, kan gibi diğer organlara da çoğalma sağlar. Lenfoma türleri: Lenfoma 2 türde incelenir.

Lenfoma türleri: Hodgkin Lenfoma B Semptomları

Hodgkin lenfoma Nedeni olarak kesin bir bilgi mevcut değildir. Her yaş grubunda ortaya çıkmasının yanı sıra genel olarak görülme türü yetişkinlerdedir. Daha sıklıkla görüldüğü cins erkeklerdir. Hastalık olarak bulaşıcı değildir. dgkin dışı olan lenfoma türü(HDL) Hodgkin dışı olan lenfoma türü b türü lenfositten kaynaklı olan B hücresinden oluşması yanı sıra anormal olan t lenfositleri ile de kaynaklı olan t hücre lenfoma olarak iki ana gruptadır. B hücre olan Lenfoma B semptomları daha da sık ortaya çıkmaktadır. Hastalığın lenf düğümleriyle, dalak ve benzeri gibi lenfoid dokular içinde ortaya da çıkabilir ya da midede bağırsaktan kaynaklı olarak lenf dokusunda olabilir.

Malign lenfoid hücreleri kan ile lenf dolaşımının aracılığıyla vücutta bulunan bütün kısımlara da yayılabilmektedir. Son zamanlarda ise HDL sıklıkla artış göstermektedir fakat bu artışa herhangi bir neden bilinmiyor. Lenfoma b semptomları nedeni ne olarak bilinmektedir? 
HL ile HDL nedeninin kesin bir bilinmişleri yoktur. Ancak bu hastalık bulaşıcı değildir. HDL gelişimi kolaylaştırmakta olan bazı risklerinde olması kabul edilmektedir. EBV veya HTLV gibi birçok virüsler ile enfekte olmuş kişilerdeyse,  yetmezliği gibi olan durumlarda ailesinde HDL ananezi olan hastaların, bazı kimyasal olan maddeler ile ilişkili olanlardaysa oldukça sık görülmektedir. EBV veya HTLV gibi birçok virüsler ile enfekte olmuş kişilerdeyse, immun yetmezliği gibi olan durumlarda ailesinde HDL ananezi olan hastaların, bazı kimyasal olan maddeler ile ilişkili olanlardaysa oldukça sık görülür. 
İlk kez şikayeti olan kişilerin çoğunda boyun kısmında ortaya çıkmakta olan ağrı olmadan oluşan bir şiş fark edilmesi şeklinde gerçekleşir. Hodgkin lenfoma da bu şiş özellikle sol köprücükteki kemik üzerinde yerleşimli olarak bulunur.