Çocuklarda Löseminin Belirtileri

Çocuklarda Löseminin Belirtileri

 Çocuklarda Löseminin belirtileri  konusunda aslında Lösemi hastası olan çocuklarda, yetişkinlerde olduğu gibi, aşağı yukarı aynı belirtileri görebilirsiniz, fakat çocuklarda dikkat edilmesi gereken farklı belirtilerde söz konusudur. Lösemi özellikle çocuklarda çok fazla görüldüğünden, belirtileri çok iyi takip etmek gerekiyor ve çocuğunuzun vücudunu çok iyi takip etmek gerekiyor. Çocuklarda Löseminin belirtileri arasında örneğin çok hızlı bir şekilde çürüklerin oluşması vardır. Çocuğunuz kolunu veya bacağını bir yere çarpsa, anında bir çürüklük oluşur ve çok zor geçer. Bunun sebebi ise derinin altında bir kanamanın gerçekleşmesi söz konusu olup deri altındaki kanamayı iyileştirmek için yeteri kadar kan hücrelerinin olmadığından kaynaklanmaktadır. Çocukların vücudunu iyi tanıtmak çok önemlidir. Özellikle çocuklu ailelerin çocuklarıyla ilgilenmeleri bu açıdan çok önemlidir.

Lösemi Olan Çocuklardaki Bazı Belirtiler

 Çocuklarda Löseminin belirtileri, yetişkinlerde olduğu gibi kolay kolay belli olmaz. Ancak çocuğunuz çok rahatsız hissedecek veya velisi vücudunda farklılık görecek ki ancak belli etmektedir kendini. Lösemi olan çocukların diş etlerinde çürüklükler oluşur, hatta dişlerin çürümesi daha kolay ve hızlı gelişir. Hiçbir çarpma veya herhangi bir darbe olmadığı halde, ciltte tekrarlayan kanamalar söz konusu olur. Çok fazla üzerine düşülmeyen belirti ise aşırı yorgunluk ve halsizliktir. Normal görüldüğü için de genelde veliler çocuklarını erken yatırmaya ve dinlendirmeye çalışırlar. Bazılarında baş ağrısı ve aşırı yoğun baş ağrısından dolayı, sabahları bu durum mide bulantısına çevirebilir. Bazen ise nedeni anlaşılmayan yüksek ateşler söz konusu olabilmektedir.

Çocuklarda Löseminin Diğer Belirtileri

 Yetişkinler ve çocuklarda da görülen, 6 ay içerisinde 10% kilo kaybının olması, en belirgin belirtilerden bir tanesidir. Yetişkinlerde lenf düğümlerinde şişkinlik oluşurken, çocuklarda ise vücutların herhangi bir yerinde şişkinlik oluşabilmektedir. Yetişkinlerle aynı şekilde, çocuklarda da kemik ve eklem yerlerinde şiddetli ağrılar görülmektedir. Özellikle çocuklarda Löseminin belirtileri arasında kedigözü veya gözde tümörüm oluşması da ayrıca belirtilerin arasında yer almaktadır. Elbette her çocukta olacak diye bir kaydı bulunmaz, fakat çocuklarda özellikle görülen bir belirtidir. Lösemi çocuklarda çok zor geçmektedir, bu sebeple ailelerin çocuklarında desteklerini ve özellikle sevgilerini asla esirgememeleri gerekmektedir. Malum biliyorsunuz ki, en çok çocuklarda, sevgi bütün hastalıkların ilacıdır.