Kanser Ameliyat

Lösemi Endoskopik Biyopsi

Kanser ameliyat konusunda ameliyattan önce, bir hemşire sizi nasıl hazırlayacağınızı söylemek için arayabilir. Ameliyattan önce sahip olmanız gereken testler ve sınavlar hakkında size bilgi verebilir. İhtiyaç duyabileceğiniz ortak testler, son zamanlarda sahip olmadıysanız:

  • Kan testleri
  • Göğüs röntgeni
  • Elektrokardiyogram (EKG)

Ameliyattan önce belirli bir süre yemek yiyemez veya içemeyebilirsiniz. Yeme ve içme ile ilgili talimatları takip etmek önemlidir. Yapmazsanız, ameliyatınızın yeniden planlanması gerekebilir.

Ayrıca ameliyattan sonra yaralarınızın bakımı için elinizin altında bulundurmanız da istenebilir. Sarf malzemeleri antiseptik merhem ve bandajları içerebilir .

Kanser Ameliyat Sırasında

Anestezi altında olduğunuzda, cerrah, genellikle etrafındaki bazı sağlıklı doku ile birlikte kanseri temizler. Bu sağlıklı dokunun çıkarılması, tüm kanserin çıkarılma olasılığını artırmaya yardımcı olur.

Bazen, cerrah aynı zamanda tümör yakınındaki lenf düğümlerini veya diğer dokuları da çıkarabilir. Bu dokular , kanserin yayılıp yayılmadığını görmek için bir mikroskop altında kontrol edilecektir . Yakındaki doku kanseri içerip içermediğini bilmek, doktorlarınızın ameliyat sonrası sizin için en iyi tedavi planını önermesine yardımcı olacaktır. Bu anlamda kanser ameliyat süreci gerçekten de çok önemlidir.

Kanser Ameliyat Sonrası

Ameliyattan sonra eve gitmeye hazır olduğunuzda, hemşire kendinize nasıl bakacağınızı söyleyecektir. O açıklayacak:

  • Ağrı nasıl kontrol edilir
  • Yapmanız gereken ve yapmam gereken aktiviteler
  • Yaranın bakımı nasıl yapılır
  • Enfeksiyon belirtileri nasıl tespit edilir ve yapmak için adımlar
  • İşe döndüğünüzde

Eve gittikten bir iki hafta sonra en az bir kez daha cerrahla görüşeceksiniz. Daha karmaşık ameliyatlar için, cerrahı daha sık görmeniz gerekebilir. Dikişler kaldırılmış olabilir ve cerrah gerektiği gibi iyileştiğinizden emin olmak için kontrol edecektir.

Cerrahi, iyi beslenme ihtiyacınızı artırır. Eğer zayıf veya zayıfsanız, ameliyattan önce yüksek proteinli, yüksek kalorili bir diyet yemeniz gerekebilir.

Bazı ameliyat türleri vücudunuzun yiyecekleri nasıl değiştirdiğini değiştirebilir. Ağız, mide, bağırsak veya boğaz ameliyatı varsa, ameliyat yeme de etkileyebilir. Ameliyattan sonra yemek yeme probleminiz varsa, bir beslenme tüpü veya IV (bir iğneden doğrudan damar içine ) yoluyla besinler verilebilir. Kanser ameliyat sürecinde bu anlamda diyet ve beslenme de çok büyük önem arz etmektedir.