Kansere İyi Gelen Bitkiler

Kansere İyi Gelen Bitkiler

Eski zamanlarda kanser için günümüzdeki tedaviler uygulanmadığı için insanlar çareyi doğal bitkilerde arıyorlardı. Günümüzde ise tedavilere ek olarak hala bu bitkiler kullanılmaktadır. Kansere iyi gelen bitkilerin sayısı ise oldukça fazladır. Aşağıda bahsedeceğimiz bitkilerin tamamı çok eski zamanlardan beri kullanılan ve etkilerine inanılan bitkilerdir.

Kansere İyi Gelen Bitkiler Hangileridir?

Kansere iyi gelen bitkilere baktığımızda ilk olarak buğday çimi ile karşılaşıyoruz. Bu bitki çiğ olarak ya da suyu sıkılarak tüketilmektedir. Buğday çimi, kanser hücrelerinin artmasını engeller ve vücudun kanserden gördüğü zararın temizlenmesine yardımcı olur. Kansere iyi gelen diğer bir bitki ise biberiye bitkisidir. Bu bitki özellikle kan kanseri, göğüs kanseri, akciğer kanseri ve cilt kanserine iyi gelmektedir. Biberiye bitkisi kullanım açısından en yaygın kansere iyi gelen bitkilerden bir tanesidir.

Kansere iyi gelen bitkilerden bir diğeri de cezayir menekşesidir. Cezayir menekşesinin bazı yan etkileri olduğu için kullanmadan önce mutlaka doktor ile iletişime geçilmelidir. Eğer doktor tarafından onay alınırsa böbrek, akciğer ve dalak kanseri gibi pek çok kansere çok iyi gelmektedir. Aynı şekilde karayılan otunun da kansere iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle prostat kanserine iyi gelen bitkiler arasında en iyisidir. Prostat kanserine iyi gelen bir diğer bitki ise ısırgan otudur. İdrar yolları kanseri için ise deve dikeni otu önerilmektedir. Ayrıca deve dikeni otu akciğer ve kalın bağırsak kanserine de çok iyi gelmektedir.

Kemik kanserine iyi gelen bitkilere baktığımızda ise karşımıza çemen otu çıkmaktadır. Çemen otu aynı zamanda göğüs kanseri ve mide kanserine iyi geldiği için de kullanılmaktadır. Bu bitkilerin haricinde ekinezya, karahindiba otu, kızılcık bitkisi ve ökse otu da kansere çok iyi gelmektedir. Eğer pankreas ve kalın bağırsak kanseri için kullanacaksanız ekinezya bitkisi tavsiye edilmektedir. Karahindiba otu ise özellikle rahim ve kan kanserine karşı çok iyi gelmektedir. Kızılcık bitkisi ise yemek borusu kanserlerinde ve akciğer kanserinde kullanılmaktadır. Son olarak ökse otunun da karın zarı kanseri, göğüs kanseri ve karaciğer kanseri için kullanıldığı ve oldukça iyi geldiği bilinmektedir.