Löseminin Belirtileri Nelerdir?

Löseminin Belirtileri Nelerdir?

Bu da hastalığın yayılmasına ve tedavinin zorlaşmasına neden olur. Böyle bir durum yaşamamak için mutlaka löseminin tüm belirtilerinin bilinmesi gerekmektedir. Şimdi sizlere en yaygın görülen lösemi belirtilerinden söz edeceğiz. Eğer bu belirtileri sık sık yaşamaya başladıysanız en yakın sağlık kuruluşuna giderek ilk etapta gerekli olan kan testlerini yaptırmalısınız.

En Yaygın Lösemi Belirtileri Nelerdir?

Lösemi, kemik iliği içerisindeki kan hücrelerinin sağlıklı çalışmaması ve yayılması ile meydana gelen bir hastalık olarak bilinmektedir. Bu nedenle ilk belirtiler genellikle diş etlerinde ya da burunda meydana gelen kanamalar olmaktadır. Kanamalar ilk başlarda çok sık ve yoğun olarak görülmez. Ancak bir süre sonra kanser hücrelerinin sayısı artacağı için kanamalarda da ciddi artışlar görülür. Aslında bu belirtiler ilk başladığında hastaneye gidilse ve testler yapılsa hastalık ilerlemeden durdurulabilir. Böylece bazen kemoterapiye bile gerek kalmaz. Fakat insanlar ilk başlarda ne yazık ki ciddiye almazlar.

Başka bir yaygın lösemi belirtisi ise vücutta birden oluşan morluklardır. Bu morluklar herhangi bir nedenden dolayı oluşmaz ve genellikle acısız olur. Lösemi çocuklarda çok sık görüldüğü için, morluklar ilk olarak ciddiye alınmaz. Bunun nedeni ise çocukların çok sık düşüp kalkmasıdır. Ancak mutlaka önlem alınması gerektiğini söyleyebiliriz. Morluklar yetişkinlerde görülen lösemi belirtileri arasında da yer almaktadır. Hatta bazen morluklara küçük yaralar ve çizikler de eşlik edebilir.

Yukarıda söz ettiğimiz belirtiler kan kanserine yani lösemiye ait olan özel belirtilerdir. Bir de tüm kanser türlerinde görülen belirtilerden söz edebiliriz. Çünkü saydığımız belirtilere yüksek ateş, halsizlik, uykusuzluk, nefes darlığı, sık enfeksiyon kapma ve hastalanma gibi durumlar da eşlik edebilmektedir. Bu belirtiler de diğerleri gibi ilk başta kendini çok belli etmese de daha sonra çok farklı bir boyuta ulaşır ve hastanın günlük düzenini etkilemeye başlar. Bunları yaşamamak için mutlaka belirtilere kulak verip zamanında hastaneye gitmeli ve testleri yaptırmalısınız.