Hodgkin Lenfoma 4. Evre

Hodgkin Lenfoma 4. Evre

Hodgkin lenfoma hastalığı lenfosit denilen beyaz kan hücrelerinden kaynaklanmaktadır. Genel olarak lenfosit denilen hücrelerin vücut içerisindeki işlevi vücudu enfeksiyon ve hastalıklardan korumaktır. Lenfosit denilen bu hücreler vücut içerisinde hastalıklarla savaşan önemli kan hücreleri olarak sayılmaktadırlar. Hodgkin lenfoma rahatsızlığı adını bu hastalığı bulan kişiden almaktadır. Eskiye oranla bu hastalık üzerinde iyileşme oranı ciddi bir şekilde artmıştır. Kanser çeşitleri içerisinde en çok başarı oranı olan hastalık olarak nitelendirilmektedir.

Hodgkin lenfoma vücudun herhangi bir noktasında meydana gelebilir. Hodgkin lenfoma kendi içerisinde evrelere de ayrılmaktadır. Bu evreler içerisinde 1.evre erken evre olarak nitelendirilmektedir. 1.evreden sonra hücrelerin yayılmasıyla birlikte bu 2.evreye geçiş olmaktadır. Ayrıca 2.evreden sonra da 3.evreye geçiş olur. 3.evre yaygın hastalık çeşiti olarak nitelendirilir. Vücut içerisinde farklı yerlerde de bulunabilir. 3.evre de olan bir hodgkin lenfoma rahatsızlığının tedavi yöntemi de kendi içerisinde değişmektedir.

Hodgkin lenfoma 4.evre de ise ileri derece lenfoma rahatsızlığı olarak bilinmektedir. Hodgkin lenfoma 4.evre de olan hastaların genel olarak 6 ile 8 arasında değişen kürde kemoterapi tedavisi uygulanmaktadır. Ayrıca radyoterapi ile de hastanın iyileştirilmesi sağlanmaya çalışılmaktadır. Hodgkin lenfoma 4.evre de ise hastalık ilk çıktığı yerden daha yaygın olarak vücut içerisinde yer almış olabilir. Ayrıca hastalığın çevre organlara da yayılma durumu olabilir.

Hodgkin Lenfoma 4. Evre Risk Faktörleri

Hodgkin lenfoma 4.evre de ise bazı önemli risk faktörlerini kendi içerisinde barındırmaktadır. Hodgkin lenfoma rahatsızlığı için olan bu risk faktörlerine sahip iseniz hastalığa kesin olarak yakalanırsınız gibi bir durum olmamaktadır. Ayrıca bu risk faktörlerine sahip değilseniz de kesin olarak bu hastalığa yakalanmazsınız gibi bir durum da kesinlikle yoktur.

Genel olarak hodgkin lenfoma rahatsızlığının sahip olduğu risk faktörleri cinsiyet olarak sıralanabilir. Erkek olan kişilerde hodgkin lenfoma rahatsızlığının görülme ihtimali oldukça fazla olmaktadır. Hipogammaglobulinemi, Wiskott -Aldrich sendromu gibi doğuştan gelen bağışıklık rahatsızlıklarına sahip olmanız durumunda da hodgkin lenfoma rahatsızlığına karşılaşmanız muhtemeldir. Organ nakli geçiren hastalar içerisinde de lenfoma rahatsızlığı risk olmaktadır.