Lenfoma Neden Olur?

Lenfoma Neden Olur?

Lenfoma neden  olur? Sorusunun cevabı, normal hücrelerin lenfositlere bakıldığında daha uzun süre yaşamaktadır. HEL gelişimini kolaylaştıran risk faktörleri vardır. Dünyada yaygın olarak görülen lenfoma hastalığı türlere ayrılmaktadır. Hızlı bir şekilde ilerleme yapar ve insanlarda yayılma gösterir. Nedeni kesin olarak bilinmeyen bu hastalık bulaşıcı değildir. Kanser ya da normal hücrelerin hızla çoğalarak uzun süre yaşamasıyla oluşur. Dalak, kemik iliği, ince ve karın bağırsak, mide gibi organlarda çoğalır. İlerleyen yaşla birlikte erkek ve kadınlarla görülmektedir.

Lenfoma Belirtileri Nelerdir?

Şikâyetlerden biri de bilinmeyen ortaya çıkan ağrının birden şişlik hissedilmesidir. Özellikle solda köprücük kemiğinin üzerinde yer alır. Koltuk altı ve kasıkta büyüme olabilir. Bazı insanlarsa ise lenf düğümü görülebilir. Göğüs kafesi ya da karın boşluğunda da lenf büyüme görülebilir. Bunlar eğer ciddi sorunlar oluşturuyorsa nefes alıp verirken zorlanma, yüzde,  boyunda şişme, ellerin kitlenmesi ve karın şişliği gibidir.  Vakit kaybetmeden muayene olunmalıdır. Bu hastalık lenf düğümü dışındaki dokulara da zarar verebilir. Akciğer, karaciğer ve kemik gibi lenf düğümü dışında oluşan yerdir. Bildiğimiz gibi 1 ya da 2 hafta sonunda tedavi yöntemiyle geçmektedir ancak lenfoma neden olur? Sorusunun cevabı, lenfoma olan kişilerde uzun süre geçmeyen grip, astım, kuru öksürük, balgam ve bademciklerin birden şişmesi gibi durumlarda ciddiye alınmadır. Ciddiye alınmadığı takdirde sağlık sorunu oluşmaktadır. Sebebi bilinmeyen birden ateşlenme, rahatsız edici terleme, bilinmeyen kilo kaybı, sürekli yorgun ve halsiz olmak, göğüste ağrı, karında şişlik ve dolgunluk, solunum yollarında rahatsızlanma ve kaşıntı gibi rahatsızlıklarda derhal bir sağlık kuruluşuna ertelemeden gidilmelidir. Ciddiye alınmayan hastalıklar zaman kaybedilmemelidir. Bu belirtileri yaşayan kişilerde lenfoma hastalığı var diyemeyiz başka hastalıklarında habercisi olabilir.

Lenfoma Tedavisi 

Son zamanlarda oluşan bu hastalığın görülme oranlarının yükselişe rağmen başarı sonuçlar almaktadır. Lenfoma neden olur? Gibi en çok sorulan sorunun cevabı, hastalığı ilaçlara ve ilik nakline iyi sonuç veren bir hastalıktır. Belirtilerden sonra eğer ki iyi sonuç alabilmek için tedavi boyunca ilaçları düzenli kullanmak gerekir. Başarı oranları %90 üzerine kadar çıkabilmektedir. Eğer tedavi sırasında iyileşme sağlanamayan hastalarda ise akıllı ilaç olarak bilinen tedavi yöntemi uygulanır.