Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları Kongresi

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları Kongresi

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları Kongresi uzun zamandır her yıl bir defa olmak üzere yapılmaktadır. Türk Hematoloji Derneği tarafından düzenlenen 6. Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları Kongresinde önemli gelişmelerin olduğu ve çocukluk çağındaki kanser hastalarıyla ilgili önemli aşamalara gelindiği belirtildi.

Lösemi Lenfoma Miyelom Kongresi Antalya Belek’te bir otelde yapıldı. Kongrede önemli konuşmalar ve hastalıkla alakalı önemli gelişmeler kaydedildiği belirtildi.

Kongre kapsamında konuşan THD Yönetim Kurulu İkinci Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tülin Traje Celkan çocukluk çağında yaşanan kanser vakalarının tüm kanser vakalarının yanında sadece yüzde iki seviyesinde seyrettiğini belirtti. Çocuk kanser hastalıklarında artık oldukça fazla bir şekilde iyileşmelerin olduğunu ve böyle giderse birçok kişinin rahatsızlıklarının giderek iyileşeceği belirtildi. Çocukluk çağındaki kanser vakalarının başarı ile gitmesi sonucunda 2020 ve 2030 yıllarına geldiğimiz zaman her 200 300 kişiden bir kişi çocukluk çağında kanser vakasıyla karşı karşıya kalmış olacak.

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları Kongresinde genel olarak hastaların nasıl kaliteli yaşanabileceği konusunda sürekli olarak araştırmalar yapılmaktadır. Genel olarak bu hastalıkta kemoterapi yan etkileri nasıl azaltılır? Kemoterapi hastaları neden maskeler takar? Tedavide akıllı molekül dönemi nedir? Diğer tedavi yöntemlerine göre ne gibi farkları var gibi soruların cevaplarını aramakta ve bu sorularla ilgili araştırmalar yapılmaktadır.

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları Kongresi Farkındalık Ayı

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları Kongresi farkındalık ayı Mart ayıdır. 9 Mart 2018 tarihinde Sheraton Hotel Antalya’da gerçekleşecektir. Saat 13.30 ile 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek olan bu konferansa katılım ise ücretsiz olmaktadır.

Bu hastalığa yakalanmış kişilerle beraber bu hastalığa yakalanmış kişilerin yakınları oldukça rahat bir şekilde sorularını konferans sırasında sorabilirsiniz. Konferans da soracağınız soruları bu hastalıkla ilgili uzman doktorlar tarafından cevaplandırılacaktır.

Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları Kongresi Farkındalık Ayı ile ilgili detaylı bilgiyi almak istiyorsanız www.losemilenfomamiyelom.org  sitesi üzerinden tüm bilgilere ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde dernek ve kongre ile ilgili tüm bilgilere bu siteden ulaşabilirsiniz.