Akut Myeloid Lösemi 1 

Akut Myeloid Lösemi 1 

Akut myeloid lösemi 1 lösemi hastalığının aslında bir evresini belirtmektedir. Bu evrede bir akut durumu söz konusudur. Durumu tıp literatürü içerisinde incelediğimizde ise bu durum süreğendir ya da değildir. Hastalık tamamen kişinin yaşamsal fonksiyonlarına ve düzenli olarak tedavilerinin yapılmasına bağlıdır. Lösemi hastalığının meydana gelme nedeni sağlık bilimi çerçevesinde incelendiğinde ise ilik içerisinde bulunan kanın pıhtılaşmasından ve vücut içerisinde düzenli bir kan akışının meydana gelmemesinden kaynaklanmaktadır. Zaman içerisinde ise düzenli olarak bir kan akışının meydana gelmemiş olması var olan hücrelerin zarar görmesine neden olur. Yeni hücreler henüz olgunlaşmadan olgunlaşmış hücrelerin yerini almaya çalışmasından kaynaklanmaktadır. Bu olay gerçekleştikten sonra artık lösemi hastası olmaktadır.

Akut Myteloid Lösemi 1 Tedavisi Nasıl Yapılır?

Lösemi hastalığı tedavisinde birden fazla seçenek noktaları mevcuttur. Bu seçenek noktalarında hastalık durumunun evresine bağlı olarak farklı seçenekler ortaya çıkmaktadır. Hasta Akut myeloif lösemi 1 olduğunda öncelikli olarak uygulanan yöntem kemoterapi aşamasıdır. Kemoterapi sayesinde var olan kanserli hücreler yok edilmeye çalışılır ve asıl hedef budur. Bu kemoterapi esnasında ise lösemi hastası olan bir bireyin saçları dökülmeye başlamaktadır. Bunun temel nedeni ise hastanın yoğun bir şekilde radyasyona maruz kalmasından kaynaklanmaktadır. Bu saçları dökülen birey adına psikolojik anlamda bir takım depresyon durumlarının meydana gelmesine neden olabilir. Bunun için gerekli psikolojik tedavilerinde yapılması gerekmektedir. Çünkü önemli olan sadece biyolojik anlamda yapılan cerrahi işlemler değil aynı zamanda da bu hastalığın asıl olarak meydana çıkmasına neden olan, psikosomatik süreçlerdir. Bu iki noktanın da hastaya uygulanması ve beraberinde yürütülmesi sayesinde daha sağlıklı bir takım sonuçlar meydana gelmektedir.

Akut Myeloid Lösemi 1 Yapılması Gerekenler

Lösemi hastası olan bir birey adına geniş çaplı araştırmaların ve bunun beraberinde ise uygun tedavilerin uygulanması gerekmektedir. Yapılan uygun tedaviler neticesinde ise geçen zaman doğrultusunda gerekli takipler yapılmalıdır. Bu takipler sayesinde akut myeloid lösemi 1 hastası olan bireyin hangi noktada olduğu belirlenmektedir. Bu şekilde hastanın iyileşmesi adına daha sağlam adımlar atılmış olmaktadır. Günümüzde bu takipleri yapan birçok insan hasta yakını adına daha sağlıklı sonuçlar elde etmiştir.