Hepatit B Lenfoma

Hepatit B Lenfoma 

Hepatit B lenfoma bir tür lenfosit kanseri demektir. Lenfosit demek enfeksiyonlara karşı vücudu koruma görevi yerine getiren dolaşım sistemidir. Eğer bu sistemde kontrolsüz çoğalma söz konusu olursa bu lenfoma hastalığıdır. Lenfomaların tipleri son derece farklıdır. Bazıları yavaşça ilerler  karaciğer, dalak gibi bölgeleri seçerler; bazıları da son derece hızlı ilerler, belirtilerini ardı arkasına göstererek ölüme kadar sebebiyet verirler. Lenfoma şüphesi hissedilen hastalarda mutlaka ki geçirilmiş hastalıklar ve kullanılan ilaçlar tetkik edilmelidir. Kişinin kendisinde ya da ailesinde var olan kanser hikayeleri mutlaka gözden geçirilmelidir. Lenfoma belirtileri arasında uzun süreli geçmeyen grip, kuru kuru öksürük tipi, bademciklerin şişmesi dikkat çekici noktalardır.

Hepatit B lenfoma tedavisinde başarılı sonuçlar alınmaktadır. Özellikle hastalık ilaçlar ve ilik nakli ile aşılmaktadır. Lenfoma belirtisi denildiğinde hastanın vücudunda var olan ve büyüyen kitleyi tespit edebilme yetisi ve sonrasında da lenf bezlerine olan artan baskısı ile bağışıklık sistemi deyim yerindeyse çöker. Haftalarca süren grip enfeksiyonu mutlaka dikkate alınmalıdır. Kilo kaybı ve gece terlemeleri ise dikkat çekici diğer noktalardır. Lenfoma belirtileri olarak lenf bezlerinde şişkinlik, göğüs kafesi ve karın boşluğunda sıkıntılar yaşanır. Kitlenin büyüklüğü doğrultusunda bu sıkıntıların acı veren tarafı da artış gösterir. Mesela göğüs kafesinde büyüyen bir lenf ise hastada göğüs ağrısı, öksürük ve nefes darlığı yaratır.

Hepatit B Lenfoma Belirtileri Nelerdir?

Lenfomanın belirtileri arasında astım atakları gibi durumlar; alerjik öksürükler, sinüzit şeklinde problemler sık sık yaşanır. Romatizmal ağrılar olur, bitmeyen bir grip enfeksiyonu ile uğraşılır, bademciklerin büyümesi ile birlikte yüksek ateş durumları hastanın bağışıklığını sıfıra indirger.

Hepatit B Lenfoma da Tanı Ve Tedaviler

Lenfoma tanısında lenf bezine ufak bir cerrahi müdahale ile girilerek inceleme yapılması ile ortaya çıkar. Eğer alınması gereken yer erişilmesi zor bir bölge ise bilgisayarlı tomografi tercih edilir. Ancak tanı adına biyopsi şarttır. Hastalığın yayılma aşamasının görülmesi için PET adı verilen teknik kullanılır.

Lenfoma eğer bir kemik iliğinde ilerlemeye başlarsa bu durum kaç hücrelerinde azalmaya, karında ise karın ağrıları, idrar yollarında baskı varsa bu böbrek sorunlarına, safra yollarında baskı varsa bu da sarılık hastalığına gebedir. Hepatit B lenfoma hastalığı son zamanlarda çok sık görülme açısından bir artış oranı yaşamaktadır.