Aml 6 Lösemi

çocukluk çağı lösemi

Aml 6 Lösemi

Aml 6 lösemiaçılımı Akut Miyeloblastik Lösemi olarak ifade ediliyor. Aml lösemisi kemik iliğinde oluşan kanser çeşidi olarak biliniyor. Kemik iliğinde bulunan hücrelerin, DNA olarak tanımlanan genetik materyallerde oluşan sorun ile birlikte ortaya çıkıyor. Beyaz kan hücrelerinde oluşmaya başlayan, monositlerin ve granülositlerin olarak yer alan öncü hücrelerin dengesini bozması ile ortaya çıkıyor. Vücudumuzda olgunlaşmayan bu hücreler, bir süre sonra kanda ve kemik iliğinde birikmeye başlar. Bu birikme sonucunda ise aml 6 lösemi hastalığı ortaya çıkıyor. Lösemi hastalığı, ileri yaşlarda görülme olasılığı, erişkin yaşlarda görülme sıklığında her geçen yıl artışlar meydana geliyor. Bilimsel olarak yapılan araştırmalar ve deneyler bu sonuçları doğrular niteliktedir. Yaklaşık olarak her 100.000 kişi arasında neredeyse 3-5 kişide görülüyor. Lösemi hastası olan bireylerde, akyuvarların önemli bir şekilde alt gruplarını oluşturan nötrofil ve monosit, beyaz kan hücreleri oluşamaz. Kan hücreleri oluşamadığı için hasta, enfeksiyonlara karşı aşırı hassastır ve çabuk yakalanabilir. Bu yüzden önlemlerin alınmasında faydalar vardır.

Aml 6 Lösemi Risk Faktörleri Nelerdir?

Risk faktörlerinin ne anlama geldiğini sorguladığımızda, bir hastalığa yakalanmamıza neden olan sebepler olarak belirleniyor. Risk faktörlerini literatür içerisinde sıraladığımızda; Erkek cinsiyetine sahip olup aynı zamanda da aşırı sigara bağımlısı olmak, geçmiş zamanlarda radyoterapi ve kemoterapi gibi radyasyonlara maruz kalmak, atom bombası ve buna benzer bir takı kimyasal ürünlerin etkisi altında kalmak aml 6 lösemi hastalığı adına risk faktörlerini barındırıyor. Bu duruma bağlı olarak geçmişte, bu ve buna benzer durumlar yaşayanlar mutlaka bir uzmana görünmesinde faydalar vardır. Çünkü her insanın bildiği gibi erken bir teşhis hayat kurtarıyor. Ayrıca aml 6 lösemi hastalığı başka hastalıklar gibi geçici değildir ve genetik ile aktarılamaz. Bu yönüyle diğer hastalıklardan ayrılıyor.

Aml 6 Lösemi Belirtileri Nelerdir?

Lösemi hastalığının oluşum aşamalarını incelediğimizde, lösemik hücrelerin kemik iliğinde ve buna bağlı kan hücrelerinde kontrolsüz bir şekilde çoğalması ile meydana geliyor. Bu durumda hastada bir takım belirtiler meydana geliyor. Bunlardan birincisi hastada kolayca kanamalar meydana geliyor. Buna örnek olarak diş etinde meydana gelen kanamalar verilebilir. Yine aynı şekilde enfeksiyonlar ve ateşlenmeler görülüyor. Hasta enfeksiyona kolay bir şekilde yakalandığı için, gün içerisinde aşırı halsizlik ve buna bağlı olarak yorgunluk durumları oluşuyor. Kişi yemek yeme alışkanlığında aksamalar ve kilo kayıpları meydana geliyor. Bu belirtiler aml 6 lösemi adına oldukça önemlidir.