Lenfomanın çözümü var mıdır?

Lenfomanın çözümü var mıdır?

Çözümsüz hastalık olarak bilinen ve kanser türlerinin içerisinde ölüm oranı yüksek olan kanserlerden biri olarak tanınan lenfoma tıbbın ilerlemesi sayesinde birçok hastalığı geride bırakarak yüz güldüren hastalıklardan Biri haline gelmiştir.

Öncelikli olarak bilinmelidir ki lenfoma vücutta bulunan lenf bezlerinin tümoral olarak gelişmeleri yani büyümeleri ve şişmeleridir.

Lenfomanın farkına varılması ilk belirtilerinden Biri lenf bezlerinin şişmesi durumudur.

Lenfosit olarak bilinen kan hücresinin lenf bezinde veyahut başka bir organ üzerinde kontrolsüz olarak çoğalması sonucunda lenfoma yani kan kanseri ortaya çıkar.

Lenfoma basit tabiriyle bir kan kanseri tümörüdür.

Burada insanları korkutan etken kanın bütün vücutta gezilmesi ve kanserin çok hızlı ilerleyeceği gerçeğidir.

Tedavi yöntemlerinin ve tıbbın ilerlemesi sayesinde akıllı ilaç olarak bilinen ilaçlar ortaya çıkmıştır Bu akıllı ilaçlar kemoterapi gibi olmayıp sağlıklı hücreleri öldürmeden direkt yapısı bozulmuş olan kanserli hücreyi Hedef alarak vücutta onu yok etmeyi hedefler ve böylelikle tedavi sürecinin ağır yan etkilerinden kurtulmuş olunur.

Lenfomada tutulum görülebilir, lenfomada tutulumun görüldüğü evre de hasta da yoğun halsizlik yorgunluk iştahsızlık güçsüzlük görülür.

Lenfomanın tedavisi esnasında ilaçlar ve Tedavinin doğru zaman aralıklarıyla uygulanmasını dışında en önemli etkenlerden biri de hastanın hayatla bağının kopmaması, hastalığı yenebileceğine dair inancını asla kaybetmemesidir.

Lösemi tetikleyen unsurlar nelerdir?

Genetik ve çevresel faktörler olarak sıralanabilir.

Akut lösemiler tüm kanserlerin yüzde birini oluşturur.

35 Yaş altında kanser ölümlerinin en başta gelen sebebidir.

Lösemi hastasının en çok ihtiyaç duyduğu tıbbi destek kan bağışıdır yeterli miktarda kanın bulunması kemoterapi sürecindeki hasta için altın değerindedir.

Kanser tedavisi tüm kanser türlerinde olduğu gibi Lösemide de hala bir tedavidir.

Son yıllarda yaşanan gelişmeler Lösemi ölüm oranlarını azaltmıştır.

Doğru tanı Tedavinin doğru olarak yapılması hastanın moral olarak da ayakta tutulması Tedavinin uygulandığı süre için ilerleme kat etmenin yoludur.

Son 100 yılda kanser oranının çok fazla artmış olması grip kadar sık rastlanan bir hastalık haline gelmiş olması ve bu konu üzerinde yapılan çalışmaların sürekli olarak devam etmesi ve yüz güldürücü olması Kan kanserinin korkutucu bir hastalık olmaktan çıkarır.