Lösemi Teşhis Sonrası

lösemi teşhis sonrası

Lösemi teşhis sonrası gerçekten de çok büyük bir önem arz etmektedir. Kanseriniz olduğunu öğrenmek sizin ve sevdikleriniz için birçok değişiklik getiriyor. Muhtemelen çok fazla sorunuz var:

  • Tedavi edilebilir mi?
  • En iyi tedavi seçenekleri nelerdir?
  • Tedavi acıtıyor mu yoksa beni kötü hissettiriyor mu?
  • Tedavi ne kadar sürecek?
  • Hastanede kalmak zorunda mıyım?
  • İşimi tutabilecek miyim?
  • Kanser tedavisi ne kadar tutacak?

Burada kanser ve kanser tedavisi ile ilgili birçok soruyu yanıtlıyoruz. Ayrıca, kanserle başa çıkmanıza yardımcı olacak kişi ve hizmetlerden neler bekleyebileceğinizi de size söyleyebiliriz. Sağlık ekibinizle ziyaretlere hazırlanmanıza yardımcı olmak için, sormak isteyebileceğiniz sorular için fikirler sunuyoruz. Bu bilginin, kanser ve kanser tedavisi ile ilgili endişeleriniz ve endişelerinizle çalışırken, size ve ailenize yardımcı olacağını umuyoruz. Lösemi teşhis sonrası daha da farklı bilgiler sunulabilecektir.

Lütfen bunun, doktorunuzun veya hemşirenizin tavsiyesinin yerini almaması gerektiğini unutmayın. Onlarla konuşmak, vücudunuzda neler olup bittiğini ve tedavinin nasıl işleyeceğini anlamanın en iyi yoludur.

Lösemi Teşhis Sonrası Tanınızı Anlama

Sizin veya sevdiğiniz birinin kansere yakalandığını bulmak çok zor olabilir. Pek çok sorunuz olabilir. Ya da nereden başlayacağınızı veya hangi soruların sorulacağını bile bilmiyor olabilirsiniz. Bu bölümde, kanser teşhisinin nasıl yapıldığını ve ne anlama geldiğini anlamanıza yardımcı olacağız. Kanserle ilgili en sık sorulan soruların bir kısmını yanıtlayacağız ve sağlık ekibinizle ve size yakın kişilerle konuşmanıza yardımcı olacak öneriler sunacağız.

Lösemi Teşhis Sonrası Doktor Seçimi

Doktorunuzla rahat hissetmeniz önemlidir. Doktorunuzla ne kadar iyi konuşabiliyorsunuz, sizin için en iyi olan bakımı almanın önemli bir parçası.

Kanserin hayatınızı nasıl etkileyeceği konusundaki endişelerinizi ve yaptığınız şeyleri tartışmak da önemlidir. Asla bilgi saklamayın. Alışkanlıklarınız hakkında dürüst olun – onlarla gurur duymasanız bile, sigara içmek veya içmek gibi.

Kanser tedavinizde aktif bir rol almak, doktorların, hemşirelerin ve bakım yapan diğer sağlık görevlilerinin ekibinden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir. Her kişinin ihtiyaç duyabileceğiniz becerileri vardır. Sorularınızı cevaplayabilir, sizi ve ailenizi destekleyebilir ve size daha fazla yardım edebilecek olan yakınınızdaki insanları ve yerleri bulmanıza yardımcı olabilirler. Lösemi teşhis sonrası daha net bilgilere ulaşılabilir.