Lenfoma Hastaları Forum

Lenfoma Hastaları Forum

Lenfoma hastaları forum, sayfasında hastalık adına bir takım düşünceler birçok kişi tarafından belirtiliyor.  Bu forum içerisinde hastalığa dair önemli bilgiler yer alıyor. Lenfoma hastalığının, lenf dokusunun kanseri olarak tanımlanıyor. Kanser kelime itibari ile birçok kişiye ürkütücü geliyor. Fakat ürkütücülüğünü sürdürse de hematologlar tarafından tedavi edilebilir bir hastalık olarak tanımlanıyor. Bu durum lenfoma hastalığına sahip olan birçok kişi adına sevindirici bir haberdir. Hastalığın meydana gelmesi vücut içerisinde kan değerlerinde meydana gelen düşüş ile ortaya çıkıyor. Kan değerlerinde oluşan bu düşüş ise lenf bezlerini etkiliyor. Lenf bezleri kısa bir zaman içerisinde bir beze şeklini alıyor ve vücudun farklı bölümlerinde kendisini gösteriyor. Lenf bezlerinin kanserli bir hücre modelini alması, vücutta basınçların oluşmasına neden oluyor. Bu basınç durumları kişiye zor zamanlar geçirmesi adına önemli bir etken olarak ortaya çıkıyor.

Lenfoma Hastaları Forumda Belirtilen Şişliğin Önemi

Lenfoma hastalığında şişlik önemli bir faktör olarak belirtiliyor. Lenf bezi büyüklükleri önce fındık, sonra sırası ile ceviz, mandalina ve hatta bazı hastalarda ise kimi zaman portakal büyüklüğünü bile alabiliyor. Lenf bezinin büyüklük derecelerine bağlı olarak fark edilmediği takdirde karın ağrıları ve nefes almakta meydana gelen güçlükler ile de kendisini gösterebiliyor. Uyku esnasında gece saatlerinde aşırı bir şekilde yükselen ateş(40 ve üzeri) ve sabaha karşı düşen ve hastanın çamaşırlarının sırılsıklam olup değiştirmesine neden olabilecek kader terlemesine neden olan bir ateşten bahsediliyor. Özellikle son 6 ay içerisinde hastanın aşırı bir şekilde kilo vermesi de temel belirtiler arasında yer alıyor. Lenfoma hastası forum da belirtilen bu durumlar her birey adına dikkate alınması gereken önemli bilgiler olarak karşımıza çıkıyor.

Lenfoma Hastası Forumda Ortaya Çıkan Şişliklerin Ağrısız Olması

Lenfoma hastalığında ortaya çıkan belirtilerden bir tanesi, lenf bezlerinde ortaya çıkan belirtiler olarak belirleniyor. Ancak enfeksiyona bağlı olarak büyüyen lenf bezleri, çoğunluk ile ağrılı oluyor. Lenf bezlerinin ağrısız olması ise lenfoma hastalığının meydana geldiğini düşündürüyor. Bir diğer özellik ile bezelerin büyüme hızıdır. Yaklaşık olarak 7 gün içerisinde hızlı bir büyümenin gerçekleşmesi ve çapının ise 1.5-2 cm arasında çok olması belirleyici bir faktör oluyor. Enfeksiyona bağlı olarak oluşan lenf bezleri kolaylık ile muayene esnasında yerinden oynayabilirken, lenfomaya bağlı olarak ortaya çıkanlar ise sert olup, alttaki dokulara yapışık oluyorlar. Lenfoma hastaları forum içerisinde bu bilgilere kolaylık ile rastlanılıyor.