Lenfoma 3.Evre

Lenfoma 3.Evre

Lenfoma 3.evre hastalığın biraz daha ilerlemiş hali olarak da bilinmektedir. Lenfoma rahatsızlığı genel olarak lenfosit hücrelerinden kaynaklanmaktadır. Bu hücrelerin hızlı bir şekilde kontrolsüz olarak çoğalmaları ile lenfoma rahatsızlığı baş göstermektedir. Lenfoma rahatsızlığının içerisinde bazı önemli adımlar oluşmaktadır. Lenfoma rahatsızlığının tanısı önemli adımlar neticesinde konulmaktadır. Bu hastalığın tanısının konulması için öncelikle doktor muayenesi yapılması gerekmektedir. Lenfoma tanısı konulduktan sonra tedavisinin gerçekleşebilmesi için hangi evre de ve hangi evrenin hangi kısmında olduğu da bilinmesi gerekmektedir. Lenfoma rahatsızlığı tanısı konulmuş birinin hangi evre de olduğu lenf hücrelerinin durumu ile bilinmektedir. Lenfoma 3.evre de olan bir hastanın diyaframın üst ve alt kısmında bu hücrelerin yayılmış olduğunu görürsünüz. Bu lenfoma 3.evre hastalığının bir durumu olarak bilinmektedir.

Ayrıca lenfoma rahatsızlığında hangi evre olursa olsun kendi içerisinde A ile B olmak üzere iki kısıma ayrılmaktadır. A kısmında olan bir hastanın kilo kaybı görülmektedir. Ayrıca bu hastanın gece terlemeleri ile ateşe rastlanmaz. Ama lenfoma 3.evre B kısmında olan bir hastanın kilo vermesi olur. Ayrıca gece terlemeleri ile birlikte ateşe de rastlanılmaktadır. Lenfoma rahatsızlığının evresine göre tedavisi de belirlenmektedir. Genel olarak hastalığın bu evresinde olan kişiler için kemoterapi ile radyoterapi gibi tedavi yöntemi uygulanmaktadır.

Lenfoma 3. Evre  Belirtileri

Lenfoma 3.evre belirtileri kendi içerisinde farklılıklar bulundurmaktadır. Şöyle bir belirti listesi yapalım. Lenfoma rahatsızlığı olduğu şüphelenilen kişilerde özellikle de boyun, koltuk altı veya kasıkta büyümüş, ağrısız, lastik kıvamında lenf düğümleri gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirler. Ayrıca lenfoma rahatsızlığının belirtileri olan bir kişi de özellikle de alkolün etkilerine daha duyarlı hale gelmek veya alkol aldıktan sonra lenf düğümlerinde ağrı olması durumu mevcuttur. Açıklanamayan kilo kaybı, sebebi anlaşılamayan ateş, gece terlemeleri, öksürük, solunum zorluğu veya göğüs ağrısı, aşırı halsizlik ve yorgunluk, sebebi açıklanamayan kilo kaybı, vücutta kaşıntı gibi belirtiler mevcut olmaktadır. Lenfoma rahatsızlığına sahip olan bir kişinin doktor kontrolünde tedavi edilmesi gerekmektedir. Evresine göre de hastalığın yönlendirilmesi oldukça da önemli olmaktadır.