Lenfoma Kanseri 4. Evre

Lenfoma Kanseri 4. Evre

Lenfoma kanseri genel olarak lenfosit hücrelerinden kaynaklanmaktadır. Lenfosit denilen hücreler beyaz kan hücreleri olmaktadır. Beyaz kan hücreleri enfeksiyonlarla mücadele etmek amacıyla vücudumuzda hizmet etmektedirler. Beyaz kan hücrelerinin DNA’sının değişmesiyle birlikte bu hücreler ortaya çıkabilir. Risk grubunda olan kişilerin lenfoma rahatsızlığına yakalanması ise daha muhtemel bir durumdur.

Lenfoma rahatsızlığı kendi içerisinde evrelere ayrılmaktadır. Lenfoma birinci evresi ise erken evre olarak nitelendirilmektedir. Lenfoma hücreleri birinci evrede tek bir lenf nodu grubu içerisinde yer almaktadırlar. Bu boyun ile koltuk altı gibi yerler olarak söylenmektedir. Eğer lenfoma rahatsızlığı ikinci evrede ise lenfoma hücreleri diyaframın alt kısmında yer alan en az iki lenf nodu grubu içerisinde yer almaktadır. Lenfoma üçüncü evre ise ileri evre olarak nitelendirilmektedir. Lenfoma kanserli hücreler diyaframın üst ve alt kısmında yer almaktadır. Kemoterapi tedavisi uygulanmaktadır. Lenfoma kanseri 4.evre de ise lenfoma hücreleri bir veya daha fazla organ veya dokunun birkaç bölgesinde bulunur.

Lenfoma hücreleri alt ve üst kısmında yer alan bölgelerde yoğun bir şekilde bulunmaktadır. Lenfoma hücreleri A ile B olmak üzere altta iki gruba ayrılmaktadır. A grubunda olan kişilerin kilo kaybı gece terlemesi olur ama ateşlenmesi olmamaktadır. Lenfoma kanseri 4.evre B grubunda olan kişi için de kilo kaybı, gece terlemesi ve ateşlenmesi gibi durumlar olmaktadır. Lenfoma kanseri 4.evre tedavisinde ise genel olarak kemoterapi ve radyoterapi uygulanmaktadır.

Lenfoma Kanseri 4. Evre Kemik İliği Tedavi Yöntemleri

Lenfoma kanseri 4.evre kemik iliği tedavi yöntemleri kendi içerisinde farklı çeşitlerde olmaktadır. Kemik iliği tedavi yöntemi en çok kullanılan ve başarı oranı en yüksek olan tedavi olmaktadır.

Kemik iliği olarak otolog denilen kişinin kendi kök hücresinden yapılan ve allojenik yani bir başka kişinin kök hücresi kullanılarak yapılan nakillerin yapılmasıyla meydana gelmektedir. Kemik iliği ile kök hücresi tedavi açısından ilk olarak yapılan aşama olarak sayılmaz. Kemoterapi, immünoterapi ve radyoterapi ilk aşamada yapılan tedavi yöntemleri olarak sayılmaktadır. Kemoterapi tedavisi oldukça önemli tedavi aşaması önemlidir.