T Hücreli Lenfoma Yaşam Süresi

T Hücreli Lenfoma Yaşam Süresi

T hücreli lenfoma yaşam süresi, vücutta bulunan savunma hücrelerinin hastalığı olarak tanımlanır. Vücutta bulunan bu hücrelere Lenfosit denir. İnsan vücudunda bulunan Lenfositlerin doğal süreçte belli ömürleri vardır. Ömrü dolan Lenfositler normalde ölürken, eğer ölmeyip çoğalıyorlarsa, Lenfoma hastalığına neden olmaktadır. T hücreli Lenfomaların, yavaş veya hızlı çoğalmasına göre kanser hücresine dönüşmektedir. İnsan vücudunda bulunan T hücreli Lenfomalar, biyolojik yapıları gereği, çok hızlı bir şekilde ortaya çıktıkları gibi hızlı bir şekilde de yayılma gösterirler. Normalde sağlıklı bir insan vücudundaki Lenfomalar, ömürleri dolduğunda ölürler. Kısa sürede yaşamaları gereken Lenfomaların, hızlı şekilde çoğalmasıyla, kanser hücresine dönüşürler.

T Hücreli Lenfoma Yaşam Süresi Belirtileri

T hücreli Lenfomalar, insan vücudunda savunma mekanizması hücreleri olarak yer alırlar. Eğer Lenfomalar hızla çoğalıp, yayılmaya devam ederse, kanserli lenfoma hastalığına dönüşmektedir. Lenfler, hızlı bir şekilde ortaya çıktıklarından 2 4 hafta içerisinde kitleler halinde hissedilmeye başlar. Eğer kişide aşırı stres ve düşük vücut direnci bulunuyorsa, T hücreli Lenfomalar 2 haftadan daha kısa bir sürede kendisini gösterirler. Lenfomaların çoğalması, tamamen kişinin savunma mekanizması gücüne ve vücut direncine bağlı bir şekilde yayılma göstermektedir. Yavaş şekilde yayılma gösteren T hücreli lenfoma yaşam süresi, insan vücudunda 15 yıla kadar yaşayarak, kişide hastalık belirtileri gösterse de, hastanın hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Fakat Lenfomalar hızlı şekilde yayılma gösteriyorsa, hastanın acil şekilde tedavi olması gerekmektedir. Tedavi edilmeyen kanserli Lenfomalar, hastanın hayatını tehlikeye atmaktadır.

T Hücreli Lenfoma Yaşam Süresi Tedavi Yöntemleri

T hücreli lenfoma tedavisinde, yeni tedavi yöntemlerinden biri olan; hastanın ağız yoluyla kullandığı, Bortezomib, Romidepsin ve Crizotinib gibi ajanlar kullanılmaktadır. Bu ajan ilaçların kullanılmasından sonra, kemik iliği nakline uygun hastalar, ilik naklinden önce mutlaka bu ilaçları kullanması gerekmektedir. Hastalığın iyileşme sürecinde, ilik nakli önce bu ilaçların kullanımı etkili olmaktadır. Kemik iliğine uygun olmayan hastalarda, radyoterapi ve Belinostat gibi yöntemler kullanılmaktadır. T hücreli lenfoma yaşam süresi tedavisi bittikten sonra, düzenli olarak 3 ve 6 ayda bir kontrole gidilmesi gerekmektedir.