Diş İmplantı Yaptıranların Yorumları

Diş implantları dişte oluşan eksiklikler yerine çene kemiği üzerine yerleştirilen titanyum yapımı vidalardır. Diş implantı hekimler tarafından yapılacak küçük bir cerrahi işlemle çene kemiğine yerleştirilmektedir. Yapılan bu işlemden sonra 3 ay gibi bir zamanda tamamen çene kemiğine tutunması sağlanır. Böylece implant diş kökünün yerine geçerek yapılacak protezin taşınması için uygun koşullar sağlar.

Diş İmplantı Yaptıranların Yorumları

Diş implantı çene kemiğinde bulunan tek diş eksikliğinde, birden çok dişin eksikliğinde ya da ağızda hiç dişin olmadığın durumlarda uygulanabilir. Diş implantı için seçimi yapılacak merkez ve hekimde önemli olmaktadır. Aşağıda diş implantı yaptırmış kişilerin deneyimlerini yorumlarıyla size aktaracağız. Kişilerin yapmış oldukları yorumlardan sitemiz sorumlu değildir.

  • Ben 3-4 yıl önce implant tedavisi olmuştum. Süreç biraz acılı geçiyor fakat ameliyat esnasında acı olmuyor. Zaten lokal anestezi uygulanıyor. Ondan sonra 1-2 gün acılı geçiyor. İşlem bittikten sonra ana dişinden çok daha iyi oluyor. Benim yaptırdığım işlem pahalıydı şuan biraz daha ucuzlamış olabilir.
  • İşini iyi birisine yaptırmak çok önemli. Acı muhakkak oluyor fakat eğer işini bilmeyen birisine yaptırırsanız daha fazla acı çeker ve paranızla rezil olursunuz.
  • Benim kardeşim implant yaptırmıştı. 1 dişini yaptırdı ve 1.5 sene oldu. Şuan durumundan gayet memnun ve rahat. Acı çekti mi diye soracak olursanız vida atıldığı esnada bir acı çekti bu kadar. Daha sonrası acısı olmuyormuş. Kardeşim öyle günlerce, saatlerce acı çekmedi. Diş çekimi gibi bir şey bu yüzden bakım ve istenilenlerin uygulanması önemli.
  • İmplant işini doğru yapan insanlarla çalışın. Piyasada implantcı olduğunu söyleyen çok sayıda insan var.  İster özel hastane olsun ister poliklinik dikkatli olun. Bana kalırsa bayan dişçi olmasın.
  • Ben de yaptırdım. Çocuklukta geçirmiş olduğum kaza sonucunda 5 dişim gitmişti. Hacettepe bir profesör yardımıyla işlemim gerçekleşti. Alt tarafa iki tane ve üst kısma da 1 tane implant yapılmasını söyledi. Ertesi gün randevu alıp ameliyata girdim. Gittiğim hastane profesyonel olduğu için hiçbir yerimde şişkinlik olmadan, acımadan gezip dolaşabildim. Hiç kanama, ağrı sızı vs. olmadı. Ameliyat esnasında lokal anestezi olduğundan yapılan 1-2 iğne ile zaten hemen uyuşuyorsunuz. Gerisi de hekiminizin pratikliğine kalıyor.