Tüp Bebek Fiyatları

Dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin başvurduğu yöntemlerden birisi de tüp bebek tedavisidir. Fakat bu tedavi yöntemi her çift için uygun değildir. Tüp bebek tedavisi dışında daha basit tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Bu yöntemin daha popüler olması yapılan tedavilerdeki yüksek başarı oranları ile ilgilidir. Özel sektörün hakimiyeti altında ve kimi zaman manipülasyonlara açık olsa da Tüp bebek tedavisi en çok tercih edilen yöntem haline gelmiştir. Bu bakımdan dikkat edilecek nokta kısırlığa sebep olan etkenlerin tespit edilerek kişilere en uygun tedavi seçeneklerini vermektir.

Tüp bebek tedavisinin tavsiye edildiği durumlar;

  • Yumurtalık kanallarında tıkanmanın olması ve aşırı hasar oluşan yumurtalık kanalları durumlarında,
  • Yumurtalık kanallarının bir takım cerrahi işlemler sonucu alındığı kadınlarda,
  • Üreme sistemleri yumurtalarının fallop tüpleri etkisiyle tutulmasının engellenerek yapışıkların oluştuğu durumlarda tüp bebek yöntemi başarıyla uygulanmaktadır.

Tüp bebek tedavi merkezlerine giden eşler birlikte görüşmede bulunmalı, değerlendirme yapmalı ve infertilite (kısırlık) sorununa yol açan etkenlerin anlaşılması sağlanmalıdır.

Kısırlık sebebi çiftlerin birlikte durum değerlendirilmesine tabii tutularak, yaş analizi,  günümüze kadar uyguladıkları yöntemler göz önünde bulundurularak en uygun tedavi yöntemleri belirlenmelidir.

Tüp bebek fiyatları tedavi merkezlerine göre değişiklik göstermektedir. Seçeneklerin artması ile birlikte çiftlerin seçim yapmaları da oldukça zor bir hale gelmektedir.

Merkezlerde yapılan tedavisi için ortalama tüp bebek fiyatları vermek gerekirse 3.000-4.500 TL. arasında değişiklik göstermektedir. Burada fiyatı belirleyen faktörlerin başında yapılan deneme sayıları ve muayene sonrası ekstra bir tedavinin uygulanıp uygulanmayacağıdır.

Tedaviye Dahil Olan Hizmetler

Tüp bebek fiyatları konusunda genelde aşağıdaki hizmetler bu tedaviye dahil edilmektedir:

  • Ultrason folikül takibi
  • Yumurta toplama işlemi (OPU)
  • Kadına verilen anestezi
  • Erkek sperm örneği
  • Yumurta ve sperm birleştirme işlemi
  • Döllenmiş embriyonun kadın hastaya verilme işlemi

Fark Ücreti İstenen İşlemler

Tüp bebek fiyatları için aşağıda bulunan hizmetler genel olarak ayrı bir fiyatlandırmaya tabii tutulmaktadır.

  • Mikro-tese işlemleri
  • Patoloji

Tüp bebek tedavisinde fiyatı konusunu en çok etkileyen faktörlerden birisi de ilaçlardır. Hastanın duruma göre kullanılacak olan ilaçlar değişiklik gösterir.

İlaç dozu hastanın yapılan ultrason takibi ve hormon testleri sonucu belirlenen ihtiyaca göre verilmektedir. Buna göre ilaç fiyatları değişken olmaktadır. Kadın hastanın yaşının ileri seviyelerde olması, yumurtalık rezerv durumu gibi faktörlerde ilacın dozajını arttırmaktadır. Yani özetle ilacın dozajına göre maliyetler de artmaktadır. İlaç maliyetleri ortalama olarak 1.000-2.500 TL. arasında olmaktadır.

Çiftler için tüp bebek fiyatları konusunda çeşitli merkezlerle görüşerek ihtiyaçlarına en uygun, en iyi tedavi yerini tespit ederek gerekli muayenelere başlamaları önerilmektedir.