Lenf Bezi Kanseri Belirtileri

Lenf Bezi Kanseri Belirtileri

Lenf sistemi özellikle bağışıklık sisteminin en önemli parçalarından bir tanesi olarak bilinmektedir ve vücudumuzu korumakla görevlidir. Eğer lenf sisteminde bir sorun olursa dolaylı yoldan bağışıklık sistemine de zarar gelmektedir. Bu nedenle oldukça önemli bir sistem olduğunu söyleyebiliriz. Lenf sisteminde çıkan en büyük hastalık ise lenf bezi kanseridir. Lenf dokusunda kanser hücrelerinin çoğalması ve tümör haline gelmesi ile başlayan lenf bezi kanserinin erken teşhis ile tedavisi mümkün olmaktadır. Bunun için de lenf bezi kanseri belirtilerinin güzel bir şekilde araştırılması ve bu belirtilerden birkaç tanesi hissedildiğinde doktora gidilmesi gerekmektedir.

Lenf bezi kanserinin 2 farklı çeşidi bulunmaktadır. Lenf bezi kanseri türlerinin ilki Hodgkin Lenfoma olarak bilinmektedir. Bu türün nedeni kesin olarak bilinmese de tedaviye en kısa sürede yanıt veren kanser türü olarak geçmektedir. Diğer tür ise Hodgkin olmayan lenfomadır. Bu da yine lenf düğümlerinde meydana gelen bir lenf bezi kanseri türüdür.

Lenf Bezi Kanseri Belirtileri Nelerdir?

Lenf bezi kanserinin hem kendine özel hem de diğer kanser türleri ile benzer olan belirtileri bulunmaktadır. Yukarıda söz ettiğimiz gibi lenf bezi kanserinde lenf dokusunda kanser hücreleri düzensiz olarak çoğalmaya başlar. Bu ilk olarak şişliklere neden olmaktadır. Bu da hastanın günlük işlerini etkiler. Genellikle hastalar, şişlikleri ilk başta çok önemsemedikleri için özellikle şişlik büyüdükten sonra doktora gitmeyi tercih ederler. Bahsettiğimiz şişlikler lenf bezi kanserinin en yaygın belirtisi olarak bilinmektedir.

Lenf bezi kanserinin diğer belirtileri ise geçmeyen yüksek ateş ve yorgunluk halidir. Bunun sebebi de bağışıklık sisteminin zarara uğraması olarak açıklanabilir. Ayrıca tüm bunlara ek olarak birden zayıflama, iştahsızık, gece terlemesi, öksürük, nefes darlığı gibi solunum problemleri, göğüs ağrısı, kaşıntı ve karında şişlik gibi bazı belirtiler de bulunmaktadır. Eğer vücudunuzda birdenbire şişlik ya da şişlikler oluşmaya başladıysa ve saydığımız bu belirtilerden bazılarını da yaşıyorsanız mutlaka doktora gitmelisiniz.