Lenfoma Ne Kadar Yaşar? 

Lenfoma Ne Kadar Yaşar? 

Lenfoma ne kadar yaşar? Kavramı yakalananlar ve çevresi tarafından en çok merak edilen konulardan biridir. Genel anlamda hayatta kalma rakamı kanser hastaları için 5 yıl olarak tanımlanmaktadır. Ancak bu genel bir yaklaşımdır. Hayatta kalma ihtimali 5 yıldan daha fazla da olabilmektedir. Şu kadar yaşar kavramı çok afaki bir kavram olacaktır. Her hastanın dayanma gücü ve iyileşme şekli hastalığın seyrini tam anlamı ile değiştirebilmektedir. Lenf kanserinde hastalığın evrelerine göre yaşam ihtimali değerlendirilmektedir. Örneğin evre 1 lenfoma hastalığında ölüm riski nerede ise yoktur. Kanser sadece lenf bezi bölgesine yayılmıştır.

Hastalığın Evrelerine Göre Lenfoma Ne Kadar Yaşar?

Artık gelişen teknoloji ile lenfoma ne kadar yaşar? Sorusuna olumlu cevaplar bulunabiliyor. Hastalığın ileri evrelerinde bile yaşam umudu gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Hastalığın evreleri ve hastalığın tipine göre değerlendirmek ve yaşam süresini tespit etmek mümkündür. Ancak bu kesin bir yaşam süresi olarak algılanmamalıdır. Bu durum hastalığın seyrine ve tedaviden alınan sonuçlara göre değişkenlik göstermektedir. Kansere yakalanmış lenfositler küçük olduğunda genellikle hastalık yavaş ilerleyen bir seyir içindedir. Lenfositler büyük olduğunda kanser hızla ilerleme eğiliminde olup diğer organlarda tutulum artmaya başlamaktadır. Hızla ilerleme sürecinde bu evre diğer evrelere göre tehlikeli bir evredir.

Hastalıkta Ömür Biçmek Ne Kadar Doğrudur?

Lenfoma hastalığı ileri evrede özelikle zor bir tedavi aşaması ile devam etmektedir. Bu evrelerde hastalık için farklı farklı tedavi seçenekleri mevcuttur. En son ihtimalle hastalığın durumuna göre karar verilip kemik iliği nakli çözüm olabilmektedir. Yakalanma oranları değerlendirildiğinde lenfoma ne kadar yaşar? Sorusunu şöyle de sorabilmek mantıklıdır. Lenfoma hastalığında genç ve orta yaşlarda tedaviden alınan sonuçlar da fark etmektedir. Erken teşhiste hastalık tedaviye daha çabuk yanıt vermektedir. Bu süreci daha iyi atlatabilmek için erken tanı en önemli etkenlerden biridir. Dünya genelinde kanser hastalığına yakalanan pek çok kişi bulunmaktadır. Bu hastalardan çoğu ileri evre tedavi teknikleri ile yaşam şansı artan kişiler olmaktadır. Ebetteki bu hastalığın ölüm riskleri de söz konusudur. Ancak düzenli ve doğru bir tedavi ile hastaların yaşam şansı artmaktadır.