2. Kez İlik Nakli

2. Kez İlik Nakli

İlik nakli kan hastalıklarına sahip olan kişiler için oldukça büyük bir önem arz etmektedir. Çünkü ilik nakli bir kan hastalığının ya da diğer bir adla herhangi bir kan kanseri türü rahatsızlığı için kesin çözüm gözüyle bakılmaktadır. İlik nakli sayesinde günümüze kadar binlerce kişi rahatlıkla iyileşebilmiş ve kanser hastalığını oldukça kolay bir şekilde atlanmıştır. Diğer bir yandan da bu kadar çok insanın umudu olan ilik naklinde ameliyat olmak ve donöre sahip olmakta bir o kadar önemlidir. Kesinlikle doktor seçiminiz ilik nakli ameliyatlarında büyük bir öneme arz etmektedir. İyi bir doktor hastalığınızı ve evrenizi rahatlıkla tanımlayabilir bunun yanı sıra iyi bir doktorla iyileşme yolunda iyi bir yol izleyebilirsiniz.

Bünyeler ilik nakli ameliyatlarından çok etkilenmektedirler. İlk ilik nakli ameliyatından sonra hastalık bir daha kendini tekrar edebilir. Bu gibi durumlarda kişiler için 2.kez ilik nakli ameliyatı gerekebilir. Bu sefer kendinizi mutsuz hissetmenize hiç gerek yoktur. Çünkü 2. Kez ilik nakli ameliyatlarında da iyi bir doktorla rahatlıkla başarı sağlayabilirsiniz.

Hastalığınızın evresine göre ilik nakli gerekebilir. 2. Kez ilik nakli ameliyatı olmanız gerekirse de bunu en iyi karar verecek olan kişi yine doktorunuz ve doktorunuzun yaptığı önemli kan testleri olmaktadır. Kan testleri sayesinde kişinin ameliyata hazır olup olmadığı öğrenilebilir.

2. Kez İlik Nakli Ne Gibi Durumlarda İhtiyaç Duyuluyor?

  1. kez ilik nakli ne gibi durumlarda ihtiyaç duyuluyor sorunuza bazı noktaları örnek göstererek bilgilendirebiliriz. Lösemi ve bunun gibi kan hastalıklarında ilik nakli oldukça büyük önem arz etmektedir. Çünkü kanserli hücreler kan üretememektedir. Bu durumda hastayı büyük ölçüde olumsuz etkilemektedir. İşte ikinci kez ilik naklinden önce yapılan ilik nakilleri eğer işe yaramaz ise bu sefer ikinci kez yapılan ilik nakli işe yarayabilir.

İlik nakli ayrıca bağışıklık sisteminin yeterinde işlevini yerine getiremediği zamanlarda da yoğun bir şekilde ihtiyaç duyulan operasyonlardan sayılmaktadır. Miyeloma, lenfoma, testiküler kanser, nöroblastoma ve meduloblastoma gibi hastalıklara sahip olan kişilerde hastalığın ilerlemesi evresinde yapılmaktadır.