Lösemi Belirtileri: 10 Önemli Löseminin Belirtileri

Lösemi Belirtileri: 10 Önemli Löseminin Belirtileri

 Lösemi belirtileri: 10 önemli Löseminin belirtileri  konusunda bilgi vermeden öncelikle lösemiyi tanımak gerekir. Lösemi bir kanser hastalığıdır ve belirtileri birçok diğer hastalıklar gibi anında ortaya çıkmamaktadır. Lösemi hastalıkların iki farklı türü bulunur; akut ve kronik. Akut sonrada aniden çıkan Lösemi hastalıklıdırlar , kronik ise yavaş yavaş ilerleyen Lösemi hastalıklarıdır. Lösemi belirtileri: 10 önemli Löseminin belirtileri arasında hangilerinin olduğunu burada anlatacağız. Birçok belirtiler maalesef diğer normal hastalık belirtilerine benzediğinden, maalesef ilk belirtilerde kişiler çok fazla umursamamaktadır. Bu sebeple Lösemi belirtilerinde çok dikkat etmek gerekmektedir. Lösemi hastalığının basit bir tedavisi yoktur ve çok sabırlı olmak gerekir. Löseminin hangi evrede olduğuna bağlı olarak ta tedavi süreci hem kısalabilmektedir, hem de uzayabilmektedir, ayrıca tedavi yöntemleri de farklılık gösterebilmektedir.

Löseminin İlk 5 Önemli Belirtileri

 Lösemi olup olmadığınızı anında anlayamazsınız. Lösemi hastalığı öyle kendini anında ortaya çıkaran veya hastaya “sen Lösemi oldun” diyen bir hastalık değildir. Örneğin beyine ve omurgaya vuran aşırı baş ağrıları, en klasik belirtilerden bir tanesidir. Bunun yanı sıra kilo kaybı. Özellikle erkeklerde kilo kaybı olduğu zaman, ilk başta her şey çok normal görünür, fakat aşırıya kaçmaya başladığında ancak kafada soru işaretleri oluşmaya başlar. Lösemi belirtileri: 10 önemli Löseminin belirtileri arasında ayrıca kemik ve eklem yerlerinde aşırı ağrılar olmaya başlar. Normalde biliyorsunuz ki romatizması olan kişilerde soğuk havalarda veya yağmur yağca zaman eklemlerde ağrılar olur, fakat normal bir zamanda olması Löseminin bir belirtisi olabilmektedir. Bunların dışında karında şişkinlik, aşırı yorgunluk ve halsizliktir.

Löseminin Diğer 5 Önemli Belirtileri

 Löseminin tabii ki daha nice belirtileri bulunmaktadır. Kaldı ki en önemlisi ve ancak doktor muayenesinde fark edebileceğiniz belirti ise, kan hücrelerinizin aşırı miktarda azaldığıdır. Maalesef kanser hücreleri, kan hücrelerini yok etmek için çalıştığından, kan hücresinde yoğun bir azalma söz konusu olacaktır. Bunların yanı sıra, lenf düğümlerinde şişkinlik görebilirsiniz. Lösemi belirtileri: 10 önemli Lösemi belirtileri yazıp araştırdığınızda, belirtilerin gerçekten çok normal olduğunu ve Lösemi olup olmadığını anlatan belirtiler olmadığını anlayacaksınız. Cildinizde morumsu veya kırmızı lekeler olabilir, deri altında damarlarda kanama ve morarmalar olabilir. Daha sık hastalanabilirsiniz ve iştahsızlığınız artacaktır.