Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL)

Akut lenfoblastik lösemi (ALL) ve ALL alt tipinizin tanısı genellikle bir dizi test içerir. Alt tipin doğru tanısı önemlidir. Kesin tanı doktora yardımcı olur Hastalığın nasıl ilerleyeceğini tahmin et Uygun tedaviyi belirleyin. TÜMÜNÜ teşhis etmek için doktorunuzun kullanabileceği testleri: Kan testleri Tanınız için doktorunuz kanınızı test etmelidir. Kanın laboratuvara gönderildi: Kanınızdaki kırmızı hücrelerin, beyaz hücrelerin ve trombositlerin sayısını gösteren tam bir kan sayımı (CBC). Genellikle ALL hastaları beklenenden daha düşük kırmızı kan hücrelerine ve trombositlere sahiptir. Kandaki hücreleri inceleyen ve çok fazla olgunlaşmamış beyaz hücre (lösemik patlama hücreleri) olup olmadığını gösteren periferik bir kan yayması. Kan smear örneği ayrıca Hücrelerdeki kromozomların sayısındaki ve büyüklüğündeki bazı değişiklikleri tanımlayan sitogenetik analiz. ALL hücrelerinin B hücreleri veya T hücreleri olup olmadığını bulmak için hücre yüzeyindeki protein türlerine (antijenler) dayanarak hücreleri tanımlayan immünofenotipleme. “Akış sitometrisi”, immünofenotipleme için kullanılan bir test türüdür.

Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) Farklılıkları

Kemik İliği Testleri Doktorunuz veya onkolog (kanser uzmanı) kemik iliğinizi test eder. Kemik iliği testi, genellikle aynı anda bir doktorun ofisinde veya bir hastanede gerçekleştirilen iki adımı içerir: Sıvı iliği örneğini çıkarmak için kemik iliği aspirasyonu Kemik iliği biyopsisi kemik iliği ile dolu küçük bir kemiği çıkarır. Her iki prosedür için, hastaya bölgeyi uyuşturmak için ilaç verilir veya genel anestezi verilir ve örnek kalça kemiğinden alınır. Testlerin amacı TÜM bir tanıyı doğrulamaktır ve Kemik iliğinizde TÜM hücrelerin yüzdesini öğrenin Anormallikleri bulmak için TÜM hücreleri inceleyin.  Doktorunuz kan ve kemik iliğinizden örnekler aldıktan sonra, bir hematopatolog tanıyı doğrular ve Akut lenfoblastik lösemi (ALL) alt tipini tanımlar. Hematopatolog kan ve kemik iliği hücrelerinin ve diğer dokuların örneklerine bakarak kan hücresi hastalıklarını araştıran bir uzmandır.

Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) Tanısı

TÜMÜNÜN TANISI teşhis edilerek teyit edilir: Kemik iliği örneklerinde lösemik blast hücreleri Kemik iliğinde blast hücrelerinin yüzdesi Normal kemik iliği hücrelerinin yaklaşık yüzde 1 ila 5’i blast hücreleridir. ALL’de kemik iliği hücrelerinin en az yüzde 20’si blast hücreleridir. ALL hücrelerinizin tedaviye nasıl yanıt verdiğini görmek için tedavi sırasında veya sonrasında Akut lenfoblastik lösemi (ALL) , kan ve kemik iliği testleri teşhisi konduysanız.