Grade 3 Lenfoma

Grade 3 Lenfoma

Lenfoma rahatsızlığı olan bir hastanın vücudunda bulunan bezelerde yaşanacak büyüklüğe göre lenfoma rahatsızlığının derecesi belli olmaktadır. Lenfoma rahatsızlığı normal hücrelerin ani büyümesiyle meydana gelmektedir. Bu ani büyümeler vücut içerisinde lenf bezlerinde bazı şişkinliklere yol açmaktadır. Bu yüzden de lenfoma teşhisi koymak için genel olarak doktorlar lenf bezlerinizin yoğun olduğu bölgeler olan kasık, koltuk altı gibi bölgelere muayene etmektedir.

Lenf bezlerinin büyüklüğü, lenf dışına yayılmaya başlamışsa bu derecenin biraz daha arttığı anlamına gelmektedir. Öncelikle lenfoma rahatsızlığında derece 1den başlar. Lenfoma 1.derece içerisinde de A,B, E olmak üzere üç kısma ayrılmaktadır. Daha sonra lenfoma rahatsızlığı vücut içerisinde çoğalmasıyla birlikte derecesi biraz daha artmaktadır. Organlara artan hücrelerin biraz daha yayılmasıyla birlikte hastalığın derecesi artabilir. Doktorlar teşhis koyarken hastalığın hangi seviyede olduğunu da belirtirler.

Lenfoma tanısı konulmuş bir hastanın lenf bezleri büyümüşse ve diyaframın hem üst tarafında hem de alt tarafında hücrelerde artışlık meydana geliyorsa bu Grade 3 lenfoma yani 3.evre lenfoma olarak adlandırılmaktadır. Boynunda beze büyümeleri ve kasıklarda ya da karın içerisinde lenf bezlerinin büyümesi ve hastalığın tutunması varsa bu hastanın evreleme sonucu grade 3 lenfoma yani 3. Evre lenfoma rahatsızlığı olarak adlandırılmaktadır.

Grade 3 Lenfoma Teşhis Çalışmaları

Grade 3 lenfoma teşhis çalışmaları doktorlar tarafından büyük bir özenle yapılmaktadır. Lenfoma teşhisi konmuş hastanın öncelikle vücudunda hangi bölgelerde hücrelerin ve hastalığın yaygınlaştığı tespit edilmesi gerekmektedir.

Eğer bu hastalık teşhisi konmamışsa ve doktorunuz lenfoma rahatsızlığından şüpheleniyorsa mutlaka size bir takım önemli testler uygulayacaktır. Bu testlerden en önemlisi olarak kan ve biyopsi testini sayarız. Parçadan alınan biyopsi testleri sonucunda hastalığın olup olmadığı ve hastalık varsa hangi evrede olduğu kolaylıkla birkaç adımda anlaşılmaktadır. Eğer hastalık teşhisi konmuşsa ve bu lenfoma rahatsızlığının 3. Evresi olarak adlandırılmışsa doktorunuz size özenle tedavi yöntemlerinden bahsedecektir. Hastalığınızın hangi evrede olmasından daha önemli olan şey ise sizin moralinizdir. Moralini yüksek tutan ve hastalığı ile barışan lenfoma hastaları bu rahatsızlığı kolaylıkla atlatabilmektedir.