Hodgkin Lenfoma 2.Evre

Hodgkin Lenfoma 2.Evre

Hodgkin Lenfoma hastalığı bağışıklık hücreleri içerisinde meydana gelen rahatsızlık olarak nitelendirilmektedir. Hodgkin Lenfoma rahatsızlığında bağışıklık hücreleri içerisinde anormal şekilde çoğalmalar meydana gelmektedir. Bağışıklık sistemi genel olarak hastalıklar ve enfeksiyonlarla savaşan bir sistem olmaktadır. Lenfatik sistem ise bu bağışıklık sisteminin içerisinde bulunan bir parça olarak nitelendirilmektedir. Lenfatik sistem içerisinde lenf damarları, lenf, lenf nodları, lenf sisteminin diğer bölümleri bulunmaktadır.

Lenf damarları genel olarak vücudun herhangi bir yerinde bulunabilir. Bu lenf damarlarının herhangi bir noktada bulunmasından dolayı da Hodgkin Lenfoma hastalığı vücudun herhangi bir noktasında meydana gelebilir.

Hodgkin Lenfoma 2.evresinde vücut içerisinde bazı değişiklikler meydana gelmektedir. Hodgkin Lenfoma 2.evresinde lenfoma hücreleri diyaframın aynı tarafında bulunan (bu üst ya da alt kısımda da bulunabilir) en az iki lenf nodu grubunda yer almaktadır. Ya da bu bölge de yer almıyorsa lenf hücreleri vücudun şu bölümlerinde de Hodgkin Lenfoma 2.evresinde bulunabilir.

Bir doku veya bir organın tek bir kısmında ya da o organın lenf dokusuna yakın olan yani diyaframa yakın olan kısımda da yer alabilir. Diyaframında aynı tarafında yer alan lenf nodu gruplarında da lenf hücreleri bulunabilir. Teşhis evrenin tam bir şekilde teşhis edilmesiyle birlikte tedavi yönteminin belirlenir. Tedavi yöntemleri içerisinde genel olarak yaygın bir şekilde kullanılan ilaç tedavisi ve kemoterapi tedavisi uygulanmaktadır. Ama bu tedavi içerisinde en iyisi ise daima pozitif olmaktır.

Hodgkin Lenfoma 2.evre Tanı Tipleri

Hodgkin Lenfoma 2.evre tanı tipleri kendi içerisinde farklı bir şekilde yer alabilir. Ama genel olarak Hodgkin lenfoma rahatsızlığında fizik muayene önemli bir yer tutmaktadır. Doktorunuz mutlaka boyun, koltuk altı ve kasık gibi noktalarınızı muayene etmesi gerekmektedir.

Aynı şekilde kan testleri de bu tarz hastalığın belirlenmesi ve teşhis edilmesi konusunda önemli rol oynamaktadır. Doktorunuz kan testleriyle birlikte göğüs filmlerini sizlerden isteyebilir. Alınan biyopsi incelemesi sayesimnde de Hodgkin lenfoma hastalığının teşhisi konulabilir. Doktorunuz bu teşhis gruplarıyla hastalığınızın tanısını koyarak, evresini belirler ve daha sonra da tedavi yöntemini sizlere sunar.