Lenfoma Hastaları Ne Yemeli?

Lenfoma Hastaları Ne Yemeli?

 Halk arasında “Lenf kanseri” olarak bilinen ve bir kanser türü olan lenfoma hastalığı, lenf bezlerinde lenfositlerin neden olduğu bir kanser türü olmaktadır. Bu süreç içerisinde hastalığın en önemli belirtisi ise vücudun bağışıklık sisteminin gözle görünür bir şekilde düşüş göstermesidir. Öyle ki; basit bir grip hastalığı bile lenfoma hastalarının uzun bir süre atlatamadığı bir hastalık haline gelmektedir. Bağışıklık sisteminin çökmesinin yanı sıra aynı zamanda boyun, kasık ve koltuk altı gibi bölgelerde aşırı şişlikler de lenfoma hastalığının belirtileri arasında olabilmektedir. Bu belirtiler vakit kaybetmeden uzmana başvurulması gerektiğini göstermektedir. Hastaya lenfoma hastalığı teşhisi konulduktan sonra birçok hususa dikkat edilmesi gerektiği gibi beslenme konusu da bunlardan birisi olmaktadır. Bu bağlamda en sık sorulan sorulardan birisi de lenfoma hastaları ne yemeli? sorusu olmaktadır. Bazı besinler lenfoma hastalığının ilerleyişini durdururken aynı zamanda tedavi sürecinde olumlu etkiler de göstermektedir.

 Hastalık Süresinde Protein ve Kalsiyum İçerikli Beslenme Şekli Önemli

 Lenfoma hastalarının beslenme şekillerinde dikkat etmeleri gereken en önemli husus protein ve kalsiyum içerikli beslenme şeklidir. Dolayısıyla da lenfoma hastaları ne yemeli? sorusunun ilk cevabı; et, balık, yumurta ve tavuk gibi et ürünlerine ek olarak kuru fasulye, nohut ve mercimek gibi protein zengini besinler bol bol tüketmek olmaktadır. Ayrıca et ve tavuk gibi besinler kızartma yerine fırında, haşlama ya da ızgara şeklinde hazırlanmalıdır. Süt, yoğurt ve peynir gibi besinler de kalsiyum açısından büyük önem taşımaktadır. Süt, yoğurt ve peynir tüketimi yaparken lenfoma hastaları yağ oranı az ve kaymaksız süt, yoğurt ve peynir tüketmeye özen göstermelidir.

Sebze ve Meyveler İle C Vitamini Alınmalıdır

Lenfoma hastalarının iyileşme ve tedavi sürecinde ihtiyaç duyduğu bir diğer besin değeri ise C vitamin olmaktadır. Bu yönden sebze ve meyvelerin yoğun olduğu bir beslenme şekli oldukça önem arz etmektedir. Yoğun bir şekilde A ve C vitamini barındıran yeşil yapraklı sebzeler başta olmak üzere tüm meyve ve sebzeler düzenli olarak mutlaka tüketilmelidir. Hem sebzeler hem de meyveler büyük oranda vitamin ve mineral içermektedir. Vücuda alınan bu vitamin ve mineraller vücudun bağışıklık sistemini güçlendirirken aynı zamanda sebze ve meyvelerin posaları da sindirim sisteminin daha düzenli bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Bu bağlamda lenfoma hastalığının tedavi sürecinde lenfoma hastaları ne yemeli? sorusunun cevabı mutlaka bilinmelidir.