Lenfoma Ne Kadar Yaşar?

Lenfoma Ne Kadar Yaşar?

 lenfoma ne kadar yaşar? Lenfoma hastalığı bir kanser türüdür. Lenf dokusunda bulunan bir tümöre verilen kanser çeşidinin ismidir. Bu kanser çeşidi vücutta bulunan hücrelerin ani olarak çoğalması ile oluşur. Lenfomanın 2 türü bulunmaktadır. Bunlar; Hodgkin lenfoma ve hodgkin dışı lenfoma olmak üzere ikiye ayrılır.

Lenfoma Kanserinin Kişide Belirtileri Nasıldır?

Lenfoma kanseri bulaşıcı bir hastalık değildir. Nedeni ile ilgili kesin bir tanı konulamamaktadır. Genellikle kaşıntı ile şişlik ile boyunda oluşan kızarıklıklar ve  vücudun belli yerlerinde oluşan şişlikler gibi değişik çeşitler ile kendini gösterebilir. Kişiden kişiye değişen belirtileri vardır. Lenfoma ne kadar yaşar? Sorsunun cevabı ise, her bünyede farklı değişimlerle kendini ortaya çıkarırken bazı bünyelerde ise alınan parçaların sonucu ile de belli olur. Mutlaka doktor tedavisi altında bir tedavi uygulanmalı, uzman doktorların istediği ve gerekli olan bütün tetkikleri yaptırması kesinlikle sağlığı açısından çok önemlidir. Unutulmamalıdır ki insanın rahatsızlıklarında ilk doktoru her zaman kendisidir. Siz kendinizde oluşan bir takım sorunları fark etmezseniz doğal olarak bir uzmandan yardım isteyemeyeceksiniz. Lenfoma bazı kişilerde kaşıntı, terleme, ateş, vücudun belli bölgelerinde şişlikler ile kendini belli ederken bazı kişilerde ise sinsi ilerleyerek kendini belli de etmeyebilir. Lenfoma dikkat edilmesi gereken ciddi bir kanser çeşididir. Ve tedavisi olmadan atlatılması zor olabilir.

Lenfoma Kanserinin Tanısı Nasıl Konur?

·         Görüntüleme,

·         Kan sayımı,

·         Biokimyasal tetkikler,

·         Kemik iliği muayenesi,

·         Santral sinir sistemi muayenesi,

·         Uzman doktorun isteyeceği gerek duyulan diğer testler ile lenfoma tanısı konulur ve tedaviye ona  göre başlanır.

Lenfomalı Hasta Ne Kadar Yaşar?

lenfoma tedavisi yapılması zorunlu olan bir kanser türüdür. Tedavi kişiden kişiye değişim gösterebilir. Bazı bünyeler tanısı konulan ve başlanılan tedaviye kısa bir süre sonra cevap vermeye başlarken bazı bünyelerde bu süreç daha da uzun sürebilir. Tedavide kemoterapiye gerek duyulmadan bir tedavi uygulanıyor ise lenfoma kanseri bir hasta tedaviye erken cevap verebilme olasılığı daha yüksektir. Ve lenfoma ne kadar yaşar? Sorusu, kanseri olan hastalar erken tanı ve tedavi ile 20 yıla yakın yaşamlarına devam edebilirler.