Lenfoma Nedir?

Lenfoma Nedir?

Lenfoma nedir?  Hastalık türlerinden bir kanser tipidir. Lenf dokusunun tümöre bağlanan genel adıdır. Kanser ya hücrelerin çoğalmasıyla oluşur ya da lenfositlerin hızla uzun yaşamasıyla oluşur. Genel olarak dalak, kemik iliği ve diğer organlarda bulunur. Bilinmeyen hastalıktır. Yalnız bulaşıcı olmayan grip gibi insandan insana bulaşıcı değildir. Çoğu kez bilinmeyen bir şişlik ortaya çıkmasında belirti ortaya çıkar. Koltuk altı ve kasıkta bulunan kas düğümlerinde şişlik ortaya çıkar. Şişlik ortaya çıktığı gibi büyümede ortaya çıkar. Azda olsa insanlarda görülebilir. Göğüs kafesi ve karın boşluğunda nedeni belli olmayan büyüme gerçekleşir. Bunlar eğer büyük kitleler oluşturuyorsa nefes darlığı, yüzde boyunda şişkinlik, karında şişkinlik, ellerin kitlenmesi gibi şikâyetler olduğunda derhal bir uzman doktora gidilmesi gereklidir. Doktor görüşünden sonra hastaya ya ilaç tedavi ya da yatış tedavisi verildikten sonra hasta sağlığına kavuşur. Önemli olan şikâyetler arttığında geçer diyerek beklemek yerine doktora derhal gözükmek önemlidir. Beklemek ve hala devam eden şikâyetlerde sonucu bilinmeyen nedenlerde birçok kişi karşılaşmaktadır.

Lenfoma Hastalığı Ne Kadar Sürer?

Lenfoma hastaların çoğunda hastalık hızlı bir şekilde büyüyüp ilerler. Hastalanan kişi acilen hastaneye yatmak zorunda kalabilir. Ya da diğer bir çeşidi ile kişi aylarca haftalarca tedavi altında yatabiliyor. İlaç tedavi yöntemi eğer hastaya iyi gelmediği takdirde doktor yatış verebilir. Böyle durumda hasta iyileşene kadar tedavi altında kalır. Bir başka türü ise yavaş ilerleyip hemen hastalık kaybolabiliyor. Başlıca lenfoma nedir? Sorusu için, hastalığı üç grup altında hastalık sürüyor.

Lenfoma Tedavi Süresi

Lenfoma Hastalığı tekrarlamayan ve bulaşıcı hastalık olmadığı için güncel tedavi yöntemleriyle %95’e kadar başarı yöntemi vardır. Tabi bu kişiden kişiye değişir. Lenfoma nedir? Ve tedavisinde son yıllarda artış olmasına rağmen başarılı bir şekilde tedavi yöntemiyle hasta sağlığına kavuşabilir. İlaçlara iyi yanıt veren bir hastalık türüdür. Eğer tedaviye yanıt alınmadığı durumlarda akıllı ilaç olarak bilinen tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Hastanın geçmeyen baş ağrısı, belirli olmayan nedenlerden dolayı vücutta şişme, geçmeyen grip, kuru öksürük ve bademciklerin birde şişmesi durumunda derhal doktora görünüp hastalığın biran önce teşhis konulması gerekmektedir.