6. Lösemi Miyelom Kongresi

6. Lösemi Miyelom Kongresi

Lösemi miyelom kongresi, Lösemi Lenfoma MiyelomHastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği (LLMBİR) tarafından her yıl düzenli olarak düzenlenmeye çalışılmaktadır. Lösemi Lenfoma MiyelomHastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği (LLMBİR) tarafından düzenlenen bu kongrelerde hasta ve hasta yakınları çoğunlukla gelerek uzman hekimlere hastalık ile alakalı merak ettikleri konular hakkında sorular sormaktadırlar. Sorularına karşılık hekimlerde araştırmalar hakkında detaylı bilgiler vermektedir. Araştırmaların her yıl düzenli olarak geliştirilmesi ve hastalığa yeni tedavi yöntemleri araştırılması amaçlanmıştır. Bu yılda Lösemi Lenfoma MiyelomHastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği (LLMBİR) tarafından da 6. Lösemi miyelom kongresi düzenlenmiştir. Bu kongrede önemli kararlar alınmış ve birçok hasta ve hasta yakını bu kongreye katılmıştır.

Lösemi Lenfoma MiyelomHastaları ve Araştırma Eğitim Birliği Derneği (LLMBİR) tarafından düzenlenen 6. Lösemi miyelom kongresinde oldukça önemli kararlar alınmıştır. Türk Hematoloji Derneği tarafından düzenlenmiş olan 6. Lösemi miyelom kongresi Antalya’da düzenlenmeye başladı. Belek turizm merkezinde düzenlenen törende oldukça önemli kararlar hakkında bilgiler verildi.

THD Yönetim Kurulu İkinci Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tülin Traje Celkan çocukluk çağındaki kanserlerin ancak tüm kanserlerin yüzde ikisini oluşturduğunu söyledi. Çocukluk çağında oluşan kanserlerin ise başarı oranının yüzde 80 oranlarında olduğu da belirtilmektedir.

6. Lösemi Miyelom Kongresi Kararları

Lösemi miyelom kongresi kararları olarak birbirinden önemli adımlar ilerletilmiştir. THD Yönetim Kurulu İkinci Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tülin Traje Celkan 2030lara geldiğimizde çocukluk çağında kanser hastası olan birçok kişinin bu hastalıkları atlatıldığı belirtildi. Tedavide de özellikle de akıllı molekül döneminin başladığı da belirtildi. Akıllı molekül tedavi yöntemleri sayesinde de insanlarda var olan sağlıklı hücrelerin kemoterapi tedavisi esnasında öldürülmesinin önüne geçilmeye çalışılmaktadır.

Akıllı tedavi yöntemi sayesinde sağlıklı hücreler sağlıklı bir şekilde kalacak ve hastalıklı yani kanserli hücrelerin öldürülmesi amaçlanacaktır. Kongrede önemli aşamalardan da bahsedilerek kişilerin sağlık alanında dikkatli olması amaçlanmaya çalışılmaktadır.