6. Ulusal Lenfoma Miyelom

6. Ulusal Lenfoma Miyelom

Ulusal lenfoma miyelom kongresi Antalya Belek şehrinde gerçekleşti. Bu kongreye lenfoma miyelom hastalarının ve bu hasta yakınlarının yoğun bir şekilde talep ettiği de belirtilmektedir. Lenfoma hastaları ile alakalı olarak düzenlenen bu kongrede özellikle de hasta yakınlarının belirtmiş oldukları soruların cevaplanması amaçlanmaktadır.

Lösemi ve lenfoma miyelom kongresinde özellikle de Türk Hematoloji Derneği tarafından katılımlar sağlanmıştır. Türk Hematoloji Derneği başkanı yaptığı açıklama ile de dikkat çekti. THD Yönetim Kurulu İkinci Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tülin Traje Celkan çocukluk çağında yaşanmış olan kanser hastalarının yüzde 80 oranında başarı yakalandığı ise belirtilmiştir.

Özellikle de çocukların, yüzde 80 oranında yakalanan başarı oranının ciddi bir şekilde ilerleyen yıllarda da başarı sağladığını belirtmekte fayda var. 6. Ulusal lenfoma miyelom kongresinde hatta 2020 ve 2030 lu yıllara gelindiğinde ise çok sayıda kişinin çocukluk çağında kanser seviyesini atlatmış olduğunu görebilmekteyiz.

THD Yönetim Kurulu İkinci Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Tülin Traje Celkan özellikle de akıllı molekül yöntemi ile kanser tedavilerinde büyük başarıların sağlandığı da söyledi. 6. Ulusal lenfoma miyelom kongresine İtalya Bologne Üniversitesi Hematoloji Bölümü Öğretim Üyesi Francesca Palandri ise akıllı molekül döneminin başladığını da belirtiyor.

6. Ulusalarası Lenfoma Miyelom Kongresi

Ulusalarası lenfoma miyelom kongresinde birçok ülkeden katılım sağlandı. İtalya Bologne Üniversitesi Hematoloji Bölümü Öğretim Üyesi Francesca Palandri ise akıllı molekül döneminden bahsetti. Özellikle de bu dönem içerisinde birçok hastanın son 10 yılda ciddi miktarda iyileşmeler başladığını da belirtti. Ayrıca bu kongreye birbirinden farklı ülkelerden katılım yaşandı.

Mısır, Yunanistan, Romanya, Hollanda, Bahreyn, Makedonya, İspanya, Fransa, Sudan, İtalya, İsrail, Sırbistan, İngiltere, Kanada ve Almanya gibi farklı ülkelerden 300 civarında katılımlar sağlandı. Kongre de önemli kararlar ile yeni gelişen teknolojilerden bahsedildi. Teknoloji olarak gelişen tedavi yöntemleri sayesinde gelişmeler ve hastalarda iyileşmeler yaşanmaktadır.