Kan Kanserinde İlik Nakli

Kan Kanserinde İlik Nakli

Kan kanserinde ilik nakli bazı önemli adımların gerçekleşmesinin hemen ardından düşünülmektedir. Kan kanserinde ilik nakli hemen yapılması düşünülen ve uygulamaya geçiren bir şey olmamaktadır. Kan kanserine yakalanmış birey için öncelik ise ilaçla tedavi olmaktadır. İlaçla tedavi ve kemoterapi kürleri de bu hastalığı yenmek için başta sayılabilecek şeyler arasında yer alır. Eğer kan kanserine yakalanmış kişilerde kemoterapi tedavisi ve radyoterapi tedavisi işe yaramazsa ve hastalık gittikçe evreleşmeye başlamışsa bu sefer doktorlar ve hastalar özellikle de yeni tedavi süreçlerini düşünmeye başlarlar.

Bu yeni tedavi süreçleri arasında ilik naklini hastanın kendi hücresinden alma fikri de yer almaktadır. Bilindiği üzere kemoterapi tedavisi maalesef ki hastalarda bulunan kötü huylu tümörlerin önüne geçmeye çalışırken diğer bir yandan da hastanın iyi hücrelerini de yok etmektedir. İlik nakli esnasında işte bu hücrelerin kan kanseri olan hastadan kemoterapi yapılmadan önce kemik iliğinin alınması gereklidir. Daha sonra hasta kemoterapi tedavisi uygulanmaya başlar. Bu sürecin en sonunda ise hastadan alınan ilik nakil olarak hastaya yerleştirilir.

Kan kanserinde ilik nakli bu açıdan önemli süreçleri de içerisinde barındırmaktadır. Kan kanseri olan bir hastaya uygun ilik bulmak bu sürecin ilk başında gelmektedir. Uygun ilik bulunduktan sonraki diğer aşama ise uygun ilik ameliyatla doğru bir şekilde alınarak kişiye nakil edilmesi gerekmektedir. Kan kanserinde ilik nakli yapacak olan doktor doğru bir şekilde seçilmesi gerekmektedir.

Kan Kanseri Teşhis Koyma

Kan kanseri teşhis koyma da kendi içerisinde önemli aşamalar içermektedir. Hastalığın doğru ellerde teşhis edilmesi büyük önem arz etmektedir. Eğer doktorlar doğru bir şekilde evreleri teşhis edemez ise bu sefer hasta büyük bir tehlike altına girebilir. Hastanın teşhis edilmesi bazı önemli süreçler içerisinde olur. En iyi teşhis için hastaya üç aşamalı bir belirleyici teşhis yapılmaktadır. Kan testleri ise bu teşhis koyma aşamasında en önemli aşama olmaktadır. Kan değerlerinde yaşanacak herhangi bir anormallik durumu daha da zora sokabilmektedir. Kan kanserinde en zorlu teşhis ise biyopsi tetkikidir.