Lenfoma Kanserine Ne İyi Gelir?

Lenfoma Kanserine Ne İyi Gelir?

Lenfoma kanserine ne iyi gelir? Sorusunu cevaplamadan önce, lenfoma kanseri nedir ve belirtileri nelerdir? Bilmek gerekir. Lenfoma, bir tür beyaz kan hücrelerinin sebep olduğu bir kanser türüdür. Kanserli hücrelerin beyaz kan hücreleri ile girdiği savaşta, kanserli hücrelerin kazanmasıdır.  Çağın hastalığı diye de tabir edilen kanser, büyük küçük demeden herkeste görülebilir. Fakat lenfoma kanserinin  ilerlemiş yaşlarda görülme olasılığı daha fazladır. Kimi zaman kanser hastaları hastalıkla uzun yıllar mücadele ederken, kimi zaman bu mücadeleyi erkenden kaybetmektedirler. Diğer kanser türlerine kıyasla uygun görülen tedavilere olumlu yanıt verme olasılığı daha yüksektir.

Onkoloji uzmanı hekimler tarafından yapılan tetkik ve tahliller sonucunda hastalığın teşhisi konur. Ve gerekli tedaviye en kısa sürede başlanmalıdır. Teşhis konulan hastalar doktorların uygun gördüğü tedavinin yanında Lenfoma kanserine ne iyi gelir? Evde tedavi yöntemleri nelerdir? Tedaviyi nasıl destekleyebilirim? Tedavi sonucu gelişen komplikasyonları en aza indirme yöntemleri gibi araştırmalar yapmaya başlarlar. Bunun yanı sıra lenfoma kanseri kendi içinde iki alt gruba ayrılmaktadır. Bu alt grupların iyi teşhis edilmesi tedavinin süreci açısından önem taşımaktadır.

Lenfoma Kanseri Türleri Nelerdir?

  • Hodgkin Lenfoma.
  • Non Hodgkin Lenfoma, lenfoma kanserinin başlıca türleridir. Bu iki tür de kendi aralarında alt gruplara ayrılmaktadır.

Bunların çok iyi teşhis edilmesi gerekmektedir. Daha sonra uygun tedaviye geçilir. Doktor uygun tedaviyi yaparken, hastalar da tedavilerine destek amaçlı lenfoma kanserine ne iyi gelir? Araştırmaları içine girmektedir. Lenfoma Kanserine ne iyi gelir? Sorusunun cevabına ise;

Kanser türünün ne olduğu önemli olmaksızın ilk yapılması gereken hastanın moralinin yüksek tutulmasıdır. Gerek hasta yakınları gerekse tedavi yapan ekip hastaya manevi olarak destek vermelidir. Hastanın tedaviye olumlu yanıt vereceğini, tedavi süreci boyunca yanında olduklarını hastaya hissettirmeleri gerekmektedir. Diğer yapılması gerekenler ise; hastanın temiz bir ortamda tutulması, hastanın hijyenine önem verilmesi ve beslenmesinin ön planda tutulması gerekmektedir. Hastaların bol su ve sıvı tüketimi çok önemlidir. Tam bir doğa mucizesi olan zerdeçal bunlardan birisidir. Hastalığın yakalanma oranını düşürdüğü gibi, düzenli kullanımla hastalıkta gerilemeye neden olmaktadır.