İlik Nakli Yapmak İstiyorum

İlik Nakli Yapmak İstiyorum

İlik nakli yapmak istiyorum diyen hastalarda mutlaka doktor izni olması gerekmektedir. Çünkü ilik nakli kanser hastalığında ilk adım olmamaktadır. Kanser hastalıklarına yakalanan kişilerin öncelikle doktor kontrolünde bir kemoterapi ve ilaç tedavisi alması gerekmektedir. İlik nakli ise sonraki aşamadır. Kişiler ilik nakli yaptırdıktan sonra birçok açıdan hayatları değişmektedir.

İlik nakli yapmak istiyorum diyerek başvurduğunuzda doktorunuzun öncelikle kan sayımı gibi birçok testleri de beraberinde yapması gerekmektedir. Size doku uyumu olan bir de sağlıklı vericinin olması şarttır. Sağlıklı vericiden alınan kemik iliği size nakledilecektir. İlik naklinden sonra yaşam stlinize, sosyal hayatınıza, cinsel yaşamınıza ver birçok açıdan kendinize dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi durumda ilik nakli konusunda başarısız olabilir ve enfeksiyon riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Vücudunuzu sürekli temiz tutmanız ve sürekli olarak kıyafetlerinizi değiştirmelisiniz. Dışarıda giydiğiniz kıyafetleri asla evde giymemeli ve mümkün olduğunca dışarıdan geldikten sonra sürekli kıyafetlerinizi değiştirmeli ve iç çamaşırınıza kadar kendinize dikkat etmeniz önemlidir.

İlik nakli yapmak istiyorum diye doktorunuza belirttikten sonra önemli süreçler sizleri beklemektedir. Eğer doku uyumu olan biri ile eşleşirseniz bu defa da mutlaka ameliyat sürecine hazırlanmanız gerekmektedir. Ameliyat sürecinde sizi önemli gelişmeler beklemektedir. Ameliyat sonrası süreç ise sizi zorlayacak daha zor bir süreçtir.

İlik Nakli Sonrası Süreç

İlik nakli sonrası süreç çok zor ve yoğun bir süreç olmaktadır. Bu süreç içerisinde enfeksiyon ile karşı karşıya kalmamak için birçok noktaya dikkat etmeniz gerekmektedir. İlik nakli sonrasında uyku problmleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunu doktorunuza belirtmeniz gerekmektedir. Uyku ile ilgili önemli önerileri sizlere sunabilir. Kabızlık durumu ile karşı karşıya kalmamk için ameliyat sonrasında bol bol su içmeniz ve posalı yiyecekleri tüketmeniz önemlidir. Bütün yiyecekleri aynı gün içerisinde tüketmelisiniz. Çünkü yiyecekler temiz, taze ve mutlaka çok pişmiş olmalıdır. Az pişmiş yiyeceklerden ve etlerden mümkün olduğunca uzak durmalısınız. Ayrıca dışarıdan hazır gıdalar almamalı ve dondurulmuş gıdalardan mutlaka uzak durmalısınız. Sebzelerin mutlaka iyi bir şekilde yıkanmış olmaları gerekmektedir.